kuglica

Voćni kolačići za hladne dane

Uvek je pravo vreme za ukusne poslastice bilo da su kupljene ili pravljene. Međutim, uvek su draže one pravljene kod kuće jer znamo i od čega su tačno sklepane. Za hladne dane su idealni sitni kolači koji savršeno idu uz toplu čokoladu ili ohlađen čaj. Nama su se ovoga puta dopali ovi voćni.

Voćni kolačić za hladne dane se pravi veoma brzo i bez upotrebe rerne. Samo vi, vaši prsti i potreban materijal.

Dakle, kada ste se rešili da budete korisni sebi i svojim ukućanima a lenji ste k’o ponjava da pravite torte koje zahtevaju strpljenje i vreme, voćno kolačić je baš potaman.

Podrazumeva se da kod kuće imate dva banane, šećer u prahu (oko 150 grama), zatim mleveni keks (200 grama, bilo koji), 50 grama mlevenog oraha ili lešnika (za ukršavanje) i 200 grama kokosovog brašna.

Najpre u posudi izgnječite banane i dodate šećer u prahu. Kada se ova smesa dobro promeša, doda se mleveni keks i kokosovo brašno. Ova masa se dobro izmeša, izruči na sto i istanji oklagijom ili većim poslužavnikom. Ako želite neke posebne oblike, koristite modle za kolače ili jednostavno napravite bombice. Svaki kolačić se uvalja u mleveni lešnik, orah ili kokos i servira.

Voala! Gotovo!

foto: freedigitalphotos.net