Vikend koji obećava ludilo u gradu

Odabir žurki, svirki i mesta izlaska je zaprvo veoma individualna stvar. Ono što se jednoj osobi sviđa toliko da bi mogla da se zakune da je najbolji provod u gradu, drugoj je „njeh“. Ali, može se reći da se među publikom polako stvara koncenzus gde se to najrađe izlazi i koje muzičare bi zaista valjalo bar povremeno da slušate. Ovo su naši predlozi koji ne mogu da omanu.

[mks_tabs nav=”horizontal”]
[mks_tab_item title=”PETAK 10/03“]

Abba Real Tribute Band – Ben Akiba

Kraj sedmice valja provesti opušteno i odmoriti se ne samo fizički, već opustiti i dušu! Prava stvar za to je „Abba Real Tribute Band“ koji sve češće svira u Beogradu, i to sa veoma dobrim razlogom. Ovaj sastav osvojio je već Evropu, a i preko nje je leteo, jer autentičnost legendarne grupe „ABBA“ prenose veoma uverljivo. Kada se udruže profesionalci i to pomešaju sa ljubavlju prema stvaralaštvu poznate četvorke, mogu samo da vas ostave sa lepim osećanjem nakon svirke. Posetite klub „Ben Akiba“ da vidite o čemu se radi, nije samo do koreografija, kostima i autentičnosti, ima tu nečeg magičnog. Pored najvećih hitova poznate grupe, čućete i pesme iz sličnog perioda, ali sa istim gruvom.

Gift – Villa Maska

U blizini Hrama svetog Save nalazi se klub „Villa Maska“ koji odiše umetninama i afričkom egzotikom pomešanom sa neobičnim stilovima poput raznobojnih visećih jajolikih disco kugli. Prijatnost, toplina, udobne fotelje i dvosedi vam omogućuju da se ušuškate ako želite, a imate opet i dovoljno mesta da ustanete i đuskate. Jedino ukoliko idete na sprat gde često sviraju bendovi, možda ćete imati problem da se spustite ukoliko se malo zapijete. Večeras će upravo tu svirati nekima poznati kao Depeche Mode tribute, bend „Gift“, koji je mnogo više od toga. Scenski nastup samo je jedna od stvari koje će vas kod njih oduševiti.
[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”SUBOTA 11/03“]

Night Pleasures – Jolly Roger

„Jolly Roger Pabu“ je mesto koje jednostavno ne može da omane kada je žurka i svirka u pitanju i svaki put je pun do poslednjeg stajaćeg mesta. U subotu će svirati bend „Night Pleasures“ čije vam ime kaže već dosta toga. Orijentisani pre svega na moderniju muziku i elektro-zvuk, prodrmaće vas bez problema i nećete ih lako zaboraviti. Osim ako ne preterate sa alkoholom, al’ šta sad. Različiti uticaji, koji variraju od popa preko funk-a i jazz-a do soul i rnb muzike, daju Pležrsima prepoznatljiv kvalitet interpretacije. Ko još nije, obavezno neka dođe u subotu da se spozna sa njihovom energijom, a ko je bio, doći će svakako.

Di Luna Blues Band i Nataša Guberinić

Nataša Guberinić nastupiće sa preiskusnim bluzerima iz „Di Lune“ i opravdati reputaciju kluba „Soul Society“ kao mesta gde se okuplja ekipa sa dušom. „Di Luna Blues Band“ osnovali su 1989. Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima, koji je pokrenuo deset godina ranije „Bluz Kvintet“ i nešto kasnije „Point Blank“. Ovaj bend osnovan je sa prevashodnim ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. To veoma uspešno rade i danas, a u subotu ih možete čuti plaćanjem simbolične ulaznice od 200 dinara.
[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]

Foto: Night Pleasures