Bora Eskic Foto Fabrika fotografa
Foto: Fabrika fotografa

„Karakondžula“ hit i posle karantina

Bora Eskić napisao je „Karakondžulu“, pesmu čiji naziv možda ne asocira na ljubav. Uprkos tome, ova duhovita numera ne izlazi iz glave hiljadama ljudi. Iako je svoju karijeru počela kao himna karantina, uz ovu numeru se već đuska po beogradskim klubovima, a možda i šire.

Nakon prikazivanja kratkog kućnog videa ove pesme u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, mnogi su poželeli da je poslušaju celu, a ubrzo su dobili mogućnost ne samo da je čuju, već i da pogledaju autentičan spot. Ova pesma je ubrzo doživela i nekoliko obrada, tako da sada možete na internetu naći više verzija ovog songa.

 „Ideja za pesmu došla mi je tokom sviranja sa dvojicom prijatelja. Krenuo sam da pevušim melodiju i odmah smo se zarazili. Kasnije sam završio tekst i shvatio da bi trebalo da snimim celu stvar. Zadržao sam minimalistički pristup, i mislim da se oseća pozitivna energija, kao i neposrednost u pesmi. Reakcije ljudi su fenomenalne“, rekao je Bora Eskić, autor „Karakondžule“.

Pesma je snimljena spontano, u kućnim uslovima, a ideja je bila da se zadrži utisak „žive“ svirke. Spot (prvi video u ovom tekstu) je kolekcija video klipova koje su Borini prijatelji snimili u karantinu.

Bora Eskić (32) je muzičar iz Beograda. Preko osam godina svira gitaru po ulicama Srbije i Evrope, kao i po brojnim lokalima. Često, u karantinskom stilu, nastupa uživo preko svoje Facebook stranice i Youtube kanala. Pored muzike, bavi se i pisanjem. Upravo završava prvi roman inspirisan svojim putovanjima.