Hunguest Hotel Forras photos Exterior Hotel information

Da li je bezbedno putovati u Mađarsku?

Koje su sanitarne mere uveli hotelijeri?

Vest da građani Srbije i Mađarske mogu da prelaze granicu slobodno i bez obaveznog karantina, obradovala je kako građane obe države, tako i ugostitelje i potenicjalne putnike. Hotelijeri su spremno reagovali i već otvorili svoja vrata, ali, kako kažu, poštujući sve sanitarne mere, koje su, nakon izbijanja pandemije, koronavirusa, značajno pooštrene.

Da bismo proverili kako izgledaju ove sanitarne mere i kako će uticati na putnike, kontaktirali smo jedan od popularnijih hotela među Srbima, Hunguest Hotel Forras iz Segedina. U pitanju je hotel omiljen među Srbima, jer je povezan sa kupališnim kompleksom Aquapolis, brojnim bazenima sa termalnom vodom i najdužim zatvorenim toboganom u Evropi.

„Bezbednost i zdravlje gostiju su oduek bili apsolutni prioritet u turizmu, ne samo od izbijanja pandemije koronavirusa. Međutim, u skladu s novonastalom situacijom izazvanom virusom Kovid-19, uveli smo obavezu svim zaposlenim da nose maske i ukinuli smo plaćanje u kešu, tako da se sve usluge u hotelu sada plaćaju isključivo putem kartice. Gosti su, takođe, u obavezi na nose maske na recepciji hotela. Takođe, vreme između odlaska gostiju iz sobe i dolaska novih povećano je na dvanaest sati, kako bi sobe bile temeljno očišćene i dezinfikovane“,

rekla je Karmen Kanyo, menadžer prodaje hotelske grupacije Hunguest Hotels.

Promene su napravljene i u hotelskim restoranima. U slučaju da bude organizovan švedski sto, samo će kuvari posluživati hranu, a gosti će morati da održavaju distancu od metar i po. Ukoliko u hotelu bude manje od 30 gostiju, restorani će raditi po a la carte principu. 

Ono što nas je najviše interesovalo jeste i da li će raditi bazeni, kao i da li je kupanje u njima bezbedno.

„Bazeni su među najbezbednijim mestima zbog prisustva hlora u vodi, tako da je rizik minimalan. Što se tiče Hunguest Hotela Forras u Segedinu, planirano je da od ove nedelje rade svi unutrašnji i spoljašnji bazeni, kao i svih devet tobogana. Kao i do sad, na toboganima će biti redari i moraće da se održava distanca u redu. Od 12. juna otvaramo još jedan hotel koji Srbi jako vole: Hunguest Hotel Erkel u Đuli.  Pandemija koronavirusa nas je naučila da smo jedni drugima važni, da moramo biti solidarni i paziti jedni na druge. Potreba za putovanjem jeste jedna od naših najjačih potreba, a naša je želja da omogućimo gostima da se osećaju dobro i sigurno tokom puta,”

zaključila je Karmen Kanyo.