Vladimir Lalić

Vladimir Lalić: Mračna soba u Novom Sadu

Iza koncepta „Mračna soba” stoji nagrađivani multimedijalni umetnik i muzičar Vladimir Lalić

Izložba „Mračna soba” održaće se od 1. do 9. septembra u Skladištu, u Kreativnom distriktu u Novom Sadu, svakog dana od 12 časova. Iza koncepta „Mračna soba” stoji nagrađivani multimedijalni umetnik i muzičar Vladimir Lalić. 

Performans samog umetnika unutar instalcije „Mračna soba” održaće se 1. septembra u 20:30.

„Mračna soba” je interaktivna svetlosno-zvučna instalacija u prostoru Skladište, u u Kreativnom distriktu, Novi Sad. Unutar potpuno zamračene prostorije, posetioci pomoću baklji na svojim mobilnim telefonima, osvetljavaju crteže na pleksiglasu, projektujući ih na zidove sobe i tako učestvuju u samoj instalaciji gde prave teatar senki.  Prostor ispunjava audio snimak umetnikovog pevanja, gde se stvara kakofonična atmosfera.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Kustoska vođenja izložbe „Mračna soba”, koje će voditi umetnik lično, održaće se 2. septembra u 13 časova i 3. i 4. septembra u 19 časova. Vođenja traju 45 minuta.

Takođe, Otvaranju izložbe ”Antoni Donaldson: fotografije skulptura” 02.09. prisustvovaće umetnik lično, a deo otvaranja biće “Svilara Art talk: Umetnik sa umetnikom” u okviru kog će domaći umetnik mlađe generacije Vladimir Lalić razgovarati sa Antoni Donaldsonom o njegovom stvaralaštvu, ali i o tajnama procesa stvaranja umetničkog dela uopšte.

foto: The dark room – instalacija – tuš na pleksiglasu, najlon, audio – promenljive dimenzije – 2020. fotograf Jovana Jarebica