vitko telo uz mobilni teleofn

Vitko telo uz pomoć mobilnog telefona

Aplikacija broji kalorije

Nabacili ste koji kilogram viška i sa velikim naporom i upornim treninzima se oslobodili istih. Pitate se kako da održite svoju vitku liniju? Jednostavno, uz pomoć svog mobilnog telefona…

Mobilni telefon nam je do sada služio kao vrlo praktična sprava uz pomoć koje uspevamo da ostvarimo i uspostavimo kontakt sa nama dragim osobama u bilo koje doba dana ili noći. To je multifunkcionalna stvarčica, jer njome fotografišemo, snimamo, slušamo muziku, igramo igrice….A od nedavno, mobilni telefon postaje i naš čuvar vitkog stasa.

Zahvaljujući posebnoj aplikaciji, jači i nežniji pol će moći da izračuna koliko njihova poslastica sadrži kalorija. Sve što je potrebno da urade jeste da fotografišu svoju porciju koju žele da pojedu. Japanksa kompanija „NTT” je razvila poseban softver koji omogućava poredjenje namirnica koje ste fotografisali sa bazom podataka i odmah izračunava i obaveštava korisnika o željenom rezultatu. Softver obuhvata podatke sa preko hiljadu različitih namirnica, a u obzir se uzima i veličina porcije. Jedini pristup ovakoj vrsti aplikacije biće moguć ako posedujete „pametan telefon”. Eto novog načina da se borite sa kilogramima.

Moto japanske kompanije bi mogao da bude „Ako želite vitak stas, znajte u mobilnom telefonu leži spas”.

Foto: publicdomainpic