Beogradska tvrđava logo

Radionica Više od igre

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ i Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, u petak 13. septembra  od 12.00 do 14.00 časova, na terenima Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“ realizovaće sportsko inkluzivnu radionicu „Više od igre“.

Manifestacija je osmišljena od strane Dnevnog boravka Stari grad, a realizovaće se u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“ i uz podršku Sportskog društva Crvena zvezda. Pokrovitelj manifestacije je grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Sekretarijat za sport i omladinu.

U manifestaciji će učestvovati korisnici Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju – Dnevnog boravka Stari grad, kao i deca iz ostalih boravaka Centra za smeštaj dece ometene u razvoju, đaci OŠ „Drinka Pavlović“, naši ugledni sportisti i javne ličnosti, vaterpolisti i košarkaši „Crvene zvezde“, karatisti, šahisti i gimnastičarke sportskog kluba „Ritam“. Manifestaciji će se priključiti i gosti iz Republike Srpske iz karate kluba „Romanija“.

Cilj ove manifestacije je promovisanje sporta kroz inkluzivno druženje i zdrav život, kao i senzibilizacija javnosti za položaj osoba sa ometenošću i uključivanje istih u širu društvenu sredinu.