Screen shot 2013 08 21 at 10.14.28

Kvalifikacije za Alkatraz: 1na1 košarka

Po treći put u Beogradu održaće se Red Bull King of the Rock kvalifikacioni turnir 31. avgusta i 01. septembra. Turnir na Kalemegdanu biće poslednji u nizu kvalifikacionih turnira koji se održavaju van Amerike, nakon čega sledi veliko svetsko finale u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz u San Francisku.

Kvalifikacije za najveći svetski 1na1 košarkaški turnir privode se kraju ili je možda bolje reći svetsko finale Red Bull King of the Rock turnira se bliži. Po četvrti put u istoriji dvorište popularne „Stene“ ugostitće najbolje basketaše iz 24 zemlje širom sveta. Srbija će i ove godine učestvovati, po treći put, a za razliku od prethodnih godina nakon turnira na Kalemegdanu biće poznat i poslednji učesnik svetskog finala koji dolazi van Amerike.

U subotu, 31. avgusta na terenima KK Crvena zvezda održaće se kvalifikacioni turniri na kojima pravo učešća imaju svi, amateri i profesionalci, koji sebe smatraju dovoljno hrabrim da izađu na crtu protivniku i pokažu šta znaju u igri 1na1. Najboljih 64 igrača, sa kvalifikacionih turnira održanih u subotu, boriće se u nedelju 01. septembra za titulu i odlazak u San Francisko na Red Bull King of the Rock svetsko finale. Prijavljivanje za turnir je preko sajta www.redbull.rs.

Pravila turnira su jednostavna, igrači će igrati eliminacione 1na1 utakmice. Postoje samo dve opcije: pobedi i nastavi dalje ili izgubi i idi kući. Utakmice će trajati po pet minuta, napad 15 sekundi, i bodovaće se po osnovnim košarkaškim pravilima (dva i tri poena). Pobednici ostaju na terenu gde se susreću sa svojim sledećim protivnikom, pa će pored dobrih košarkaških veština strategija i izdržljivost imati važnu ulogu. Uz snagu neophodnu za 6 utakmica igrači će morati da igraju i pametno, pošto pet faulova znači automatska diskvalifikacija.

Krunu u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz po drugi put za redom braniće Amerikanac Hju Džouns poznatiji kao Bejbi Šek.