stvorena-cokolada-koja-usporava-starost
stvorena-cokolada-koja-usporava-starost

Modifikovana čokolada čuda čini

Stvorena čokolada koja usporava starost

Svi smo čuli za eliksire mladosti: preskupi sokovi i čajevi od retkih egzotičih biljaka, kefiri sa Kavkaza, pečurke sa Himalaja, alge iz severnih mora… Ništa od toga se nije pokazalo kao delotvorano sredstvo koje bi zaustavilo neminovni proces starenja! Naučnici su dokazali da se taj „neminovni” proces i te kako može usporiti i to čokoladom!

Reč je o modifikovanoj poslastici od mleka i kaka koja je obogaćena Koko-Likozomom, supstancom koja povećava protok kiseonika i revitalizuje kožu! Na taj način koža se podmlađuje, a bore nestaju.

Naučnici sa Kembridža su otkrili da je moguće povećati delotvornost flavonoida kakaa čak dvadeset puta. Na taj način ćelije kože se snabdevaju sa više kiseonika, te sporije stare.

Smatra se da dva rebra dnevno, ove oplemenjene, modifikovane čokolade, će primetno podmladiti organizam. Koko-Likozom ni malo ne utiče na ukus čokolade. Najavljeno je da će se ovaj slatkiš vrlo brzo naći na tržištu.

Ova vest je oduševila sve ljubitelje slatkog „greha”, jer će konačno moći, bez griže savest, da uživaju u svom omiljenom slatkišu, koji okrepljuje i duh i telo!

foto:publicdomainpictures