Screen Shot 2016 02 02 at 14.45.51

Ljubav sa “Japancem” na prvi zalogaj

Kada pomislite na slatkiše, koji će vam zasladiti nepce i zadovoljiti želju, verovatno se misao najpre zaustavi na čokoladama, šarenim bombonama ili sladoledu. Ovog puta, imamo nešto prefinjenije za vas. U pitanju je japanski cheese cake, koji morate da probate!

Ova poslastica je vrlo laka za pripremu, a ne sumnjamo da ćete i vi, baš poput ostalog sveta, da postanete ljubitelj svetlo-žutih slatkih zalogaja.

Japanski cheese cake je idealan zalogaj tokom celog dana a sastojci koji su vam neophodni za njegovu pripremu su:

  • jaja (3 komada),
  • bela čokolada (oko 120 gr.),
  • neslani krem sir (oko 120 gr.).

*Pre započinjanja pripreme, savet je da upalite rernu da bude spremna.

Potrebno je odlomiti belu čokoladu i ostaviti da se otopi na pari. Za to vreme, odvoje se žumanca od belenca, belanca skembate u frižider. Čokolada se sigurno već otopila, pa je slobodno pomešajte s neslanim krem sirom, koji je bio na sobnoj temperaturi. Smesi od čokolade i sira, potrebno je da se dodaju žumanca, koja se mute špatulom.

Ona belenaca, koja su se hladila u frižideru, sada se izvade i umute se, da se dobije smesa, baš poput čvrstog snega. Na kraju, obe smese se pomešaju.

Sjedinjena smesa se zatim sipa u pleh, koji ste zamastili. Ovde postoji fora, a to je da se pleh nekoliko puta podigne i spusti grubo. Na taj način, izlazi sav vazduh a kolač će da ostane mek i neće da popuca. Pleh u kojem se nalazi vaš budući kolač, staviti u veći pleh sa vodom a potrebno je peći 15 minuta na 170 stepeni i još 15 minuta na 160 stepeni.

Ostavite kolač da se ohladi.

Vi uključite svoju maštu pa japanca ukrasite po svojoj želji. To može da bude šećer u prahu, džem od kajsija, šumsko voće…

Mi smo oduševljeni, verujemo da ćete se i vi zaljubiti u “Japanca” na prvi zalogaj!