ID 10044247

Korisni rituali za dobro jutro

 

Sunčana jutra su predivna i očaravajuća ali rano ustajanje mnogima  pada veoma teško. Bilo da ste jutarnji tip ili spavalica, uz nekoliko jednostavnih rituala, učinite da vam jutro započne na najbolji mogući način!

Ne dozvolite da svakog jutra ustajete na levu nogu i budite namrgođeni. Kažu da način na koji započnemo jutro, završava se dan. Pa neka nam onda svako jutro započne sa pozitivnim mislima i energijom.

Probudite se malo ranije.

Probajte da ustanete deset minuta ranije od planiranog. Vaše telo će se postepeno prilagoditi novom vremenu za ustajanje i neće vas nervirati činjenica da ćete kad-tad morati da tresnete dugme za odlaganje buđenja na telefonu. Ne zaboravite, jutra su najlepša jer su tako spokojna i tiha.

Mini istezanje.

Verovatno da nećete imati vremena za jutarnje vežbe, ali imaćete pet minuta da se protegnete u krevetu poput mačke. Ovo je veoma korisno pre ustajanje jer će se protezanjem ubrazati protok krvi, pa nećete dobiti napad nagle vrtoglavice ukoliko brzo skočite iz kreveta.

Voda sa limunom.

Čisti telo od toksina, hidrira kožu i uvodi savršeni balans u limfni sistem, ovo su glavne prednosti mlake vode sa komadom limuna za početak jutra. Čitava procedura pripreme i ispiajanja traje nepunih pet minuta. Dok jednim okom prebirate šta da obučete za posao ili školu, pijuckajte ovaj napitak koji će vam dati energiju.

Pregled najvažnijih vesti.

Savršen korak da se uhvati korak sa dešavanjima u svetu i u matičnom gradu jeste pogledati vesti nakon pripreme za nov početak dana. Bitno je da uvek budete dobro informisani jer ko zna, možda ćete baš kasnije na posli diskutovati o temi koju ste ispratili u jutarnjem programu.

I za sam kraj, pre izlaska iz stana, nabacite osmeh i naoružajte se strpljenjem, jer sa svojim malim ritualima sa početka jutra, imaćete energije za čitav dan!

foto:freedigitalphotos.net