beba

Devojčice koje su rođene leti – pametnije i nestašnije

Danas, uz pomoć najmodernijeg ultrazvuka, roditelji  vrlo lako i brzo mogu da saznaju kojeg je pola dete u maminom stomaku. Da li ste znali, da su upravo bebe devojčice koje su rođene u vreme letnjih meseci, inteligentnije od svojih vršnjaka koji su rođeni u zimskom periodu?

Svako dete je jedinka za sebe i posebno na svoj način. Sve bebe su drage i slatke, neodoljive i nežne. Ali, ipak se u nečemu razlikuju.

Prema poslednjim istraživanjima koja su sprovedena na Univerzitetu Kolumbija, neurolozi su otkrili da su devojčice rođene za vreme letnjeg perioda inteligentnije od svojih ostalih vršnjaka.

Naučnici su do ovog zaključka došli na osnovu pregleda i upoređivanja sive materije u mozgu kod letnjih i zimskih beba. Tako je okkriveno da su dečaci rođeni u vreme zimskog perioda imali više sive materije od onih koji su se rodili u mesecu junu ili julu. Ali, kada su u pitanju devojčice, zaključak je obrnut. Tako se ispostavilo da devojčice rođene u letnje vreme, imaju mnogo više sive materije, koja određuje nivo inteligencije.

Naučnici su zaključili da „letnje bebe devojčice“ su veoma nestašna i po prirodi radoznalija bića, manje depresivna ali i postoji verovatnoća da imaju češće probleme sa vidom od ostalih mališana.

foto: freedigitalphotos.net