ID 10062158

Gledanjem horora topimo kalorije

Pripremila Dragana Jovanović

 Zanimljivo istraživanje, sprovedno u Velikoj Britaniji, pokazuje da gledanje horor filmova pored vriskanja i konstantne napetosti ima i pozitivan efekat na naš organizam – kalorije se jednostavno tope!

Ljubitelji horora, spremite se za kolekciju horor filmova! Gledaoci, koji sebe izlažu “mukotrpnom” mučenju dok gledaju jezive scene u hororima, bi trebalo da znaju da tokom provedenih devedeset minuta pokraj televizora gube čak 113 kalorija!

Naučnici šaljivo poručuju da gledaoci mogu sebi da dozvole uživanje u čokoladi i slasnim kokicama bez griže savesti jer unešene kalorije će ubrzo biti potrošene – strahom i cupkanjem na kauču.

Izbor horor filmova koji troše kalorije je veoma zanimljiv, pa ako vas mrzi da se bavite sportskim aktivnostima, a nemate ideju koji biste film mogli da pogledate, evo nekoliko ideja:

  • Isterivač đavola (gledanje ovog filma troši čak 158 kalorija),
  • Osmi putnik (152 kalorije),
  • Strah u ulici Brestova (118 kalorija),
  • Paranormalna aktivnost (111 kalorija),
  • Isijavanje (ubedljivo najstrašniji film jer gledanje Džeka Nikolsona tokom dva i po sata može da se sagori 184 kalorija).

Sada, kada ste se obezbedile filmovima i slatkišima, neka zabava počne! Samo napred, plašite se, preznojite se i krijte se iza jastuka, slede strašne scene!

foto:  David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net