ID 10082433

Bizarni kozmetički proizvodi današnjice

Pripremila Janja Rešćanski

Kada su naše prabake  koristile  kreme za lice na bazi žive, kako bi im ten bio belji i „gospodstveniji“, nisu mnogo razmišljale o kobnim posledicama po zdravlje.  Danas je mnogo proizvoda koji su navodno prirodni, lako dostupni, ali njihovo dejstvo nije baš  zagarantovano… Ove godine pojavili su se neki proizvodi namenjeni za negu kože koji su po mnogo čemu vrlo neobični, tačnije- bizarni!

 Evo nekoliko najčudnijih preparata na svetskom tržištu:

Kana i placenta

Reč je o kombinovanom prašku (prah kane pomešan sa osušenom goveđom placentom).

Proizvod je namenjen ženama koje kanom boje kosu. Ova kombinacija predstavljena je kao idealna za efektan tretman kože glave. Navodno, ovde je reč o  pravom  eliksiru  koji garantuje  zdravu i negovanu kosu!

Jestivi dezodorans

Postoje dva tipa, sa i bez šećera!

On se „nanosi“ tako što ga pojedete kao slatkiš. Napravljen je od ružinih ulja, te proizvođači kažu da posle konzumacije, čitavo telo miriše kao da ste se kupali u mirišljavoj kupki od cvetnih latica. Prava je pomama u svetskim parfimerijama za ovim jestivim mirisom!

Suši sprej

Toaletna voda neobičnog imena!

On nema miris ribe, iako se zove po specijalitetu! Miriše na pirinač i morske alge koje se jedu uz živu ribu, te je tako dobio ime. Namenjen je svim pravim ljubiteljima morskih mirisa.

Bacon

Parfem na bazi mirisa slanine!

Namenjena svim gurmanima. Izuzetno se dobro prodaje. Nikom nije jasno kako je moguće da parfem sa tom mirisnom notom bude primamljiv ženama, ali očito put do muškog srca ide preko stomaka?! Nikako nije preporučljiv gojaznim damama!

Sapun od ljudskog mleka

Sve je više proizvoda u kozmetici koji se prave od mleka dojilja.

Kažu da su mlečni sapuni fantastični i po kvalitetu i po efektima po zdravlje. Slični  su magarećim i kozjim mlečnim sapunima. Cena je vrlo visoka!

 

Bombone sa kolagenom

Reč je o vezivnom tkivu (kolagenu), koji  je čest sastojak mnogih krema.

Idealan je za ispucalu kožu, kosu i nokte. Na kineskom tržištu pojavili su se i prvi slatkiši, bombonice koje sadrže kolagen. Na evropskom tlu poznate su tablete vitamina koje su obogaćene ovim dodatkom.

 

Maska za mršavljenje lica

Namenjena svim bucmastim damama!

Radi po principu zagrejavanja i na taj način topi salo sa obraza. Ništa ne bi bilo toliko neobično da maska ne izgleda baš kao poznati rekvizit Hanibala Lektora iz filma „Kad jaganjci utihnu“! Možda su dizajneri želeli da postignu taj efekat! Asocijacje često umeju da „ubiju apetit“.

 

Veštačke svetlucave obrve

Još jedna od bizarnih estetskih pomagala!

Pored čudnih sočiva „mačije oči“ i sintetičkih trepavica, koje imitiraju pera rajskih  ptica, pojavile su se i veštačke obrve! Nije reč o redu plastičnih  dlačica koje se zalepe za luk oka. Reč je o trakama punim cirkona, dijamanata, svetlucavih perli koje su ustvari i nakit za oko!

Maska od izmeta slavuja

Japanska najpopularnija maska za negu lica!

Posle ovog tretmana koža postaje porculanska i divna kao kod gejši! Urea iz ptičijeg izmeta daje koži potrebnu vlagu  i vraća elastičnost!

 

Regenerator od sperme

Nega kose uz pomoć sperme bika!

Kažu da je sperma od škotskih Aberden Angus bikova veoma bogata proteinima. Kosa tretirana spermom je elastična, živa i „vesela“… Problem je samo u ceni, jer za litar regeneratora potrebno je izdvojiti i po nekoliko stotina evra.

foto: posterize at FreeDigitalPhotos.net