Predrag N Djurovic 5 e1424258904918

DOB novi dom Beogradskog maratona

Dom omladine Beograda primio je pod svoje okrilje beogradske maratonce, a to znači da će se pored Trkačko-rekreativnog kluba Beogradski maraton, koji se već uselio (ulaz iz Makedonske ulice) u njemu odvijati sve najvažnije aktivnosti 28. SvisGas beogradskog maratona, koji će se održati 18. aprila.

To važi za konferencije za novinare, prijavni centar, izložbe fotografija i plakata sa ranijih maratona, edukativne radionice koje će se organizovati u saradnji sa Domom omladine, do završne svečanosti 18. aprila i festivala kratkih filmova sa 28. trke…

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio je novim partnerima na saradnji i najavio rekordan broj učesnika: “U ovom trenutku imamo dvostruko više prijava nego u istom periodu protekle, rekordne godine. Tada smo imali gotovo 4.000 učesnika u maratonu i polumaratonu iz 52 zemlje, a sada već imamo trkače iz 40 zemalja. Naši menadžeri su u pregovorima sa elitnim trkačima iz Kenije i Etiopije i siguran sam da Beogradski maraton ni ove godine neće izneveriti one koji ga vole. Sve pripreme za ovogodišnji maraton teku po planu, prevashodno zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa skupštinom grada Beograda, odnosno gradskim sekretarijatima, javnim komunalnim preduzećima i brojnim službama. Posebno nam je drago da ovom prilikom ostvarujemo saradnju i sa Domom omladine Beograda, Color Press Group-om i da se nastavlja projekat Maturanti maratonci.”

“Maraton je najstarija olimpijska disciplina i uči nas da su ljudski duh, telo i um neodvojivi, a budući da mi brinemo o mladima, kroz saradnju sa Beogradskim maratonom pokušaćemo da im omogućimo da ih razvijaju kroz naše zajedničke programe i učešće na 28. SvisGas beogradskom maratonu” – rekao je Marko Stojanović, direktor Doma omladine.