Screen shot 2013 08 15 at 09.12.46

16. Beogradska rolerijada

Ove godine, 16. Beogradska rolerijada je zakazana za subotu, 7. septembar, a od 9 do 17h održaće se četiri takmičenja.

Decu do 15 godina starosti očekuju Erste banka i Wiener Stadtische trke za najmlađe. Odrasli takmičari učestvuju u Blic trkama za starije od 16 godina. Masovne trke su pod nazivom Time Zone porodične trke, u kojima učestvuju osim dece i njihove tate, mame, tetke i ostala rodbina koja vodi sportski život. Na samom kraju, 16. Beogradsku rolerijadu zatvaraju najbrži – Fly London trke na 100m. Pa ko šta voli…neka i i zabere.

Od ove godine, jedan od uslova da učestvujete na Beogradskoj rolerijadi je da se trkate u rolerima sa visokom cipelom, dakle da svi učesnici imaju tako reći iste uslove za pobedu. Rolerijada će nastaviti da pre svega promoviše razvoj ovog sporta i rekreacije i u tom duhu je i ovaj slogan u podnaslovu teksta.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Svi koji žele da se prijave i učestvuju na nekom takmičenju, to mogu da urade isključivo preko sajta, www.rolerijada.rs. Prijavljivanje je moguće i na dan Beogradske rolerijade, u subotu, 7. septembra na prijavnom pultu na Trgu Republike.

Grad Beograd je prepoznao ovu ideju promocije novog sporta i rekreacije, i uvrstio je Beogradsku rolerijadu u red manifestacija od značaja za svoj Grad. Zbog toga je Sekretarijat za sport i omladinu njen pokrovitelj i dan danas.