bal2

Da li ste znali za bal koji slavi igru i lepotu?

Redakcija LookerWeekly.com nedavno je uživala na balu „San letnje noći“ održanom u Beogradu. Već godinama se plesni studio „Natalija i Ivica“bavi organizacijom balova koji su posebno mesto za poznavaoce plesa, ali i svih onih koji uživaju u otmenosti i umetnosti. Jednom kada ugledate spoj lepote i pokreta, poželećete da bal postane i vaš način života.

Pitanje novinara na balu glasilo je „Šta jedna žena mora da ponese na ovakav događaj“? Dok su jedne odgovarale da je to najlepša haljina, druge da žena tog dana mora da vodi računa o najsitnijim detaljima, mi ćemo reći da je to osmeh i najženstveniji deo njenog bića. U vremenu u kome nežniji pol ne stiže da istakne svoju ženstvenost, ovakav događaj nudi joj mogućnost da se oseća lepom, nežnom, poželjnom i da u svojoj lepoti uživa na, po malo, nestvaran, filmski način.

Orkestar, plesni podijum, igra svetla u svečanom ambijentu, daju poseban osećaj. Koliko ste puta plesali uz orkesta uživo, a da nije u pitanju svadba ili klubski bend? Reč je o pravom balskom orkestru. Salsa, rumba, tango, bluz… uz glas portorikanske pevačice daje svemu posebnu draž. U privlačnoj polutami, veoma jasno se vide dame u cvetnim haljinama, svetlucavim detaljima u kosi i džentlmeni u belim košuljama, leptir mašnama, svečanim prslucima, kako ne dozvoljavaju da dama ostane ni sekundu bez partnera.

Na ovakvom događaju vlada poseban bonton. Muškarci vode računa o ženama, koje su nežne i dopuštaju im da budu muškarci i da vode bar tu noć. Konobari u uniformama goste nude različitim kanapeima i kvalitetnim vinima, koktelima. Neizbežan deo manifestacije je i umetnički program sa nastupom baletskog ansambla Narodnog pozorišta , Nacionalnog ansambla „Kolo“, nastup najboljih plesnih parova Srbije.

Bal je praznik za čula, posle koga se osećate kao posle dobre knjige. Duhovno ste bogatiji, ispunjeniji, puni života. Ovaj događaj je mogućnost da iz jedene realnosti pređete u drugu, ali lepšu i bajkovitiju.

Da biste uživali na balu, nije potrebno da imate školovan pokret. Ovde možete da uživate u spstvenom stilu, ali ako imate žellju, uvek možete da dobijete veće znanje pa čak i na samoj manifestaciji.

Bal može da bude interesantan svakome ko zna da uživa u lepoti. Slušanje dobre muzike i gledanje u ljude koji lepo plešu, u nama budi želju da se pokrenemo i budemo deo čitave priče, a bal osetimo u svakom delu našeg bića.

Zaboravili smo na balove, ali oni nisu zaboravili na nas. Neka postanu deo i vašeg života!