ID 100224065

Kako da živite svoje snove?

Da li se sećate kako ste kao mali sanjarili o životu, imali sopstvene snove, vizije i planove? Žena koja je pokazala da živi svoje snove je Snežana Radojičić.

Snežana Radojičić je shvatila da je život prekratak da bi ga trošila na svakodnevnu rutinu, i da želi da živi slobodno. Pre dve godine krenula je da živi svoj san, a to je bio put oko sveta na biciklu. Napustila je svoj komforan život u Beogradu, profesorke srpskog jezika i lektora, kako bi se uputila u planetarno putešestvije.

Da li i mi još uvek umemo da sanjamo i šta nam je ustvari potrebno za ostvarenje snova?

Za početak, možemo se prisetiti vlastitih snova i staviti ih na papir. Nemojte dopustiti da vam ciljevi izblede i padnu u zaborav. A ono što je ohrabrujuće je to da kada znamo šta hoćemo, znamo tačno i kako to možemo ostvariti. Sigurno da postoje brojne barijere, međutim, istrajnost na putu je jedina prava stvar.

Tako je i Snežana Radojčić za dve godine na svom biciklu prevalila 27.000 kilometara. Suočavala se sa strahovima na putu do ostvarenja svog sna, pre svega da krene sama na put i bez novca. Prolazila je kroz različita iskušenja, ali smatra da «ako nešto želiš, to ćeš i uraditi, bez obzira na okolnosti».

Takođe, trebalo bi se redovno pitati da li dajemo najbolje od sebe u ostvarivanju ličnih želja, jer kroz tu vrstu preispitivanja ćemo poboljšati mnoge stvari. Opravdanja za odustajanje od svojih snova uvek ima. Ali, imajte na umu da dobar osećaj će vas pratiti ukoliko znate kako ostvarujete nešto o čemu ste do sada samo maštali.

Ukoliko vam je potrebno još inspiracije posetite Snežanin blog www.snezanaradojicic.com ili portal za koji piše Q-sphere. Na svom blogu, pored prelepih putopisa i iskrenog predanja, fotografija i približavanja nam drugih kultura, ima i akciju kupovine kilometara puta. Naime, vozi tamo gde bi neko od nas želeo, jedan kilometar za jedan evro.

Možemo birati hoćemo li živeti za svoju viziju ili dozovliti da naš plamen bude ugušen. Mnogi retko dočekaju priliku da ostvare svoj životni san, s toga nemojte biti deo te velike grupacije, već živite svoje snove, i nikada nemojte zaboraviti da lično ostvarenje je najbolja moguća stvar u životu. A Snežaninim primerom «povratite veru u to da život ipak ima smisla kad slediš svoj san».

foto:freedigitalphotos.net