ID 100411019

Bademovo mleko za lepu kožu i jako srce

Volimo kada je deo sastojaka omiljene torte, možemo da ga grickamo kao zdravu užinu a mogli bismo malo više da ga pijemo. Reč je o predivnom bademu. Bademo mleko je glavna zvezda namirnica ove nedelje a u sledećim redovima otkrijte i zbog čega.

Hranljivo, kremasto, ukusno i zdravo, bademo mleko je polako zauzelo mesto kao jedan od najpoželjnijih proizvoda, koji ima sjajan efekat na celokupno zdravlje pojedinca.

Bademovo mleko sadrži obilje vitamina E pa je tako savršen za negu kože. Redovnim konzumiranjem bademovog mleka, dobija se blistava, sjajna i zdrava koža.

Bademovo mleko obezbeđuje zdrave antioksidante pa tako ako se redovno pije, bademo mleko izbacuje slobodne radikale i toksine, koji uzrokuju pojavu raka.

Redovna upotreba bademovog mleka je korisna za srce jer povećava dotok kiseonika u telo i čini da srce ostane zdravo i jako. Bademovo mleko je bogato omega-3 masnim kiselinama, koje su vrlo dobre za srce.

Pošto ne sadrži laktozu, bademovo mleko je bezbedno sa ljude sa dijabetesom ali i one koji žele da smanje unos slatkiša.

Ako se bavite sportom, obavezno pijte bademo mleko zato što je bogato proteinima korisnim za izgradnju mišića. Bademovo mleko smanjuje telesni umor i povećava fizičku aktivnost kod pojedinaca koji se bave sportom.

Verujemo da smo vam dali dobre razloge zašto bi trebalo u skorije vreme da počnete sa konzumacijom ovog sjajnog belog napitka, slažete se?

foto:freedigitalphotos.net