zapocnite leto sa dobrom knjigom 840

Započnite leto sa dobrom knjigom

Opuštanje uz šuštanje stranica

Ukoliko još uvek niste odlučili koju ćete knjigu sa sobom da ponesete na odmor ove godine, mi imamo neke interesantne predloge. Čak i za lenjivce nema više izgovora za nečitanje knjiga poput posla, dece, obaveza, kuće…

Nema više sumnje da je i staro i mlado već uveliko sebi obezbedilo idealno mesto pod Suncem za ovo leto. Pasoši pripremljeni, aranžmani uplaćeni, kupaći kostimi kupljeni a knjige? One su obavezan deo vašeg prtljaga i odlične saputnice, ne zaboravite! Opustite se uz šuštanje stranica i uživajte u odličnim naslovima:

 

Neobičan događaj sa psom u noći, Mark Hadson

Ovo je jedan od naslova koji će vas momentalno privući na prvi pogled. Ali da nije sva čar u naslovu knjige, potvrđuje i Dejli Telegraf koji preporučuje čitaocima da se bace na čitanje ovog romana, jer strašan, dinamičan i dirljiv u isto vreme. Glavni junak je petnaestogodišnji Kristofer koji se u društvu ističe svojom neobičnošću. On mrzi žutu boju, ne voli da ga bilo ko dodirne, zna imena svih zemalja na svetu i lepo se slaže sa životinjama. Po svaku cenu, Kristofer ima za cilj da otkrije ko je ubio psa Velingtona komšinice Širs.

 

Ni ovde, ni tamo, putešestvije po Evropi, Bil Brajson

Ako ste imali prilike da pročitate neko delo pisca Bila Brajsona, onda sigurno znate da će vas gotovo u svakom sledećem romanu zasmejati svojim britkim humorom. Zabavno i smešno hodačašće prati Brajsona od Osla, preko Rima i Napulja pa sve do bivše Jugoslavije. Svaka država i grad na njega ostavlja poseban pečat. U jednom odlomku Brajson opisuje Beograd kao pravi srednjovekovni grad, dugih avenija i veličanstvenim građevinama sa bakarnim kupolama. Čitaocima otkriva da Tito, ipak, ne leži u staklenom sanduku kao što je prethodno mislio.

 

Sputnik ljubav, Haruki Marukami

Sputnik ljubav je prvi Murakamijev roman koji je preveden na naš jezik. Ovaj naslov se ne ispušta iz ruku, jer ostavlja čitaoca bez daha. Murakami na sebi svojstven način upoznaje čitaoca sa urbanima Japanom i tužnim, neuzvraćenim ljubavima. Svi čitaoci zabavljajući se sa pričom studenata, imaju prilike da dosta toga nauče o ljudskoj čežnji i moći same ljubavi.

 

Tarantula, Tjeri Žonke

Ako ste ljubitelj dobrih krimi romana, eto pravog letnjeg naslova za vas. Roman čitaoca uvlači u pravu mrežu gotske atmosfere koja je ispunjena ljudskim strahom, požudom, osvetom. Tjeri Žonke čitaoca provlači kroz luksuzne pariske žurke začinjene prostitucijom, opijanjem. Upoznaćete Rišara, specijalistu za estetsku hirurgiju koji krije jednu tajnu.