lista zdravih zanimanja 908

Lista zdravih zanimanja

Ima li takvih poslova uopšte?

Da li uopšte postoji posao koji se ne održava loše po zdravlje ljudi, jer živimo brzo, mislimo brzo sa uvek prisutnim stresom i određenim rokovima koje bi trebalo poštovati. Imati zdrav posao znači imati zdrav i kvalitetan život. Pogledajte listu zdravih zanimanja…

Svaki posao i poslodavac predstavlja posebnu priču za sebe, ali postoje različiti poslovi koji sa sobom nose vrlo nizak nivo stresa i nerviranja, ne verujete? Obratite pažnju na listu zdravih zanimanja:

Fitnes instruktor

Poslovi fitnes instruktora, joge, koreografa, baleta, plesa spadaju među prvih deset najzdravijih zanimanja. Ovakva vrsta posla nesumnjivo nudi pozitivnu interakciju sa ljudima kao i fleksibilnost i veliku kreativnost. Svakodnevno vežbanje daje odlične rezultate i sjajno raspoloženje, a ako imate sreće da upadnete u neki od boljih fitnes centara imaćete i solidna primanja. Ovde mesta za stres nema.

Cvećar

Da li neko može da kaže da ne uživa u mirisu i lepoti zelenila i šarenila kada se zatekne u prirodi? Kada se čovek nađe među biljkama i zelenilom, dokazano je da se stres znatno smanjuje, kao i povišeni krvni pritisak. Cvećar, baštovan, stručnjak za biljke, svi oni žive manje stresno i zdravije. Pa, ko voli cveće, eto zdrave ideje.

Bibliotekar

Pravi raj za sve one koji su uvek raspoloženi za čitanje i sticanje znanja i novih zanimljivih informacija. Mir i tišina su glavni prijatelji svakog bibliotekara. Niko vama ne smeta niti vi bilo kome smetate. Na raspolaganju vam je obimna građa koju bi trebalo da proučite i da preporučite naslove svojim korisnicima. Miris starih i novih knjiga, ko im još može odoleti?

Nutricionista

Posao nutricionista jeste da razmišlja o zdravoj i odgovarajućoj ishrani svojih klijenata. Njihov osnovni cilj jeste da promovišu zdrave navike u ishrani i predlažu određene izmene u ishrani. Planiranje ishrane, nadzor u pripremi obroka, savetovanje, konsultovanje, to su neki od osnovnih parametara koje morate da ispunite kako biste bili dobar nutricionista.

Stilista

Ovo je posao za sve zaljubljenike u modu. Za ovaj posao je potrebno da posedujete energičnost, kreativnost, informisanost… Plate znaju da budu solidne u zavisnosti od toga u kojoj firmi radite. Stilisti su često okruženi ljudima iz javnog sveta. Stilisti postoje u svakom delu modnog biznisa, pa tako može da pomaže dizajnerma da se usredsrede na jednu vrstu izgleda na reviji, da smišlja ideje za modne revije, zatim tu je i konsultovanje sa poznatima šta treba obući, ali učestvuju i u dizajniranju kuća.

foto:publicdomainpictures