virtuelna setnja kroz 3d beograd 552

Virtuelna šetnja kroz 3D Beograd

Modernizacija turističke ponude prestonice

Sve veći broj turista iz godine u godine dolazi u našu prestonicu, a razlozi posete su brojni. Svakako jedan od glavnih razloga, mnogi će reći, jeste atmosfera kojom odiše grad. Ali pored atmosfere za svakog se pronađe i kulturna, sportska, zabavna, kongresna ponuda našeg grada, a najnovija u nizu jeste trodimenzionalna mapa grada Beograda…

Svi zainteresovani od sada mogu da virtuelno prošetaju ulicama Beograda. Turistička organizacija Beograda se trudi da na sve moguće načine pojača konkurentnost turističke ponude glavnog grada, pa je tako odnedavno završena i prva faza izrade 3D mape Beograda.

Beogradske ulice u 3D tehnologiji mogu se videti na sajtu Turističke organizacije Beograda kao i na Google earth-u. Za sada, ulice i objekti koji se mogu posetiti virtuelno i koji su ucrtani na mapi jesu zapravo najznačajniji objekti, lokaliteti užeg centra grada: Kalemegdan i Beogradska tvrđava, Knez Mihajlova ulica od poteza Pariske ulice pa do Platoa Palata Albanije, zatim istorijska celina Kosančićevog venca, kao i Savsko pristanište.

U planu je izrada i druge faze 3D mape Beograda koja će obuhvatiti Skadarliju, zatim Dvroski kompleks na Dedinju, sve beogradske trgove, a zatim uključiće se i Hram Svetog Save, zatim Zemun, ulice Nemanjina, Karađorđeva i druge važne objekte i lokacije.

Ova modernizacija turističke ponude Beograda pozicionira našu prestonicu rame uz rame sa brojnim prestonicama Evrope. Danas svaki turista pre dolaska na određenu destinaciju prvo što će da uradi jeste da se informiše o željenom mestu, a 3D mapa je od velikog značaja za odabir ponuđene atrakcije.

U slučaju da smo vas zainteresovali, sve što je potrebno za virtuelnu šetnju Beogradom jeste preuzimanje Google earth servisa i ukucavanje u pretraživač ime naše prestonice. Odaberite opciju za trodimenzionalni prikaz prestonice i beogradske ulice su vaše!