ID 10044275

Bliskost umanjuje seksualnu želju?

Mnogi kažu da sudbinski susreti kao i srodne duše postoje oko nas ali su ljudi prečesto slepi ili zaokupirani drugim poslovima pa ih nenamerno propuštaju. Međutim, kada sretnemo srodnu dušu postajemo izuzetno bliski sa istom. A da li je ta ista bliskost pogubna za seksualnu želju ljubavnog para?

Od simpatisanja preko zaljubljenosti pa sve do iskrene ljubavi, samo su neke od faza koji parovi hrabro otkrivaju. Čini se, svi na kraju teže jedinstvenom cilju a to je željena bliskost sa voljenom osobom. Da li bliskost ipak ima svoju „cenu“?

Prema istraživanju švedskih seksologa bliskost ima svoju cenu – umanjuje strast u postelji. Seksolozi smatraju da partneri koji osećaju snažnu bliskost sa svojom polovinom vremenom imaju sve pasivniji seks u odnosu na one pojedince kojima bliskost nije na gornjoj lestvici prioritetae Seks postaje sve ređi a požuda i strast koja su „igrale“ od želje na početku veze polako posustaju poput umornog starca. Zbog povezanosti i snažne bliskosti, predviđamo unapred šta će partner reći ili uraditi.

Šta vi kažete? Da li se slažete sa tvrdnjama seksologa da je bliskost „ubica“ seksualne želje ili čuvate demanti za kraj i smatrate da je upravo bliskost pored prijateljskog odnosa i nežnog razumevanja, zaslužna i za eksplozivan seks sa voljenim bićem?

foto:  FreeDigitalPhotos.net