salad 2697546 1280

Salata od avokada i fete za hladna jutra

Zatvorili ste oči i razmišljate o tome šta biste mogli da pripremite za doručak a da isti ne uključuje pekaru, sendviče ili palentu. Zašto se ne biste upustili u kulinarsku avanturu i pripremili divnu salatu od avokada i fete? Lako se priprema i nema šanse da ne uspe a veoma je zgodna za ova nadolazeća, hladna jutra.

Za ovu ukusnu salatu nije potrebno znanje i iskustvo jednog Džejmija Olivera, ali je potrebna volja i želja da od, na izgled običnih sastojaka, napravite čaroban obrok koji će goditi svačijim nepcima.

Podrazumeva se da u svom frižideru već imate pripremljenu ispečeno pileće belo meso (200 gr), feta sir (150 gr), jedan veći avokado, naseckane slaninice, koju ste prethodno propržili (100gr), limun, maslinovo ulje, komad kačkavalja za rendanje, zelena salata. Belo meso, slaninicu i feta sir je potrebno da isečete na kockice. U jednu posudu, poređati oprane listove zelene salate i dodati preko iseckano belo meso, slaninicu i fetu sir. Preko toga narendati malo kačkavalja, iscediti limun i politi preko sa maslinovim uljem. Ako volite da eksperimentišete, možete da dodate koje jezgro lešnika ili badema ali ne morate ako ne uživate u različitom miksu namirnica. Salatu možete da ukrasite i peršunom i pogodite!

Vaš ukusan doručak je spreman!

foto: pixabay.com