WP 20171216 22 15 01 Pro 2

Fenomenalni naslovi za zimske dane

Dok lampice sa jelke neprestano žmirkaju i kradu pažnju na trenutke, topao krevet ili udobna fotelja je ono što naše oči traže. Mekano ćebe je spremno, televizor je odavno ugašen a knjiga strpljivo čeka da joj stranice zašušte pod vašim prstima. Šta se odabrali za čitanje ovih dana?

Ako se na listi novogodišnjih odluka, nalazi i stavka pored koje ste zapisali da sebi obećavate da ćete više da čitate u 2018. godini, vreme je idealno za ostvarivanje novogodišnjih odluka! Evo nekoliko zanimljivih naslova, koje vam predlažemo za čitanje narednih dana.

Stan br. 16, Adam Nevil

Svi ljubitelji horor tematike, nesumnjivo će da uživaju u romanu engleskog pisca Adama Nevila jer se brzo čita, tema je zanimljiva i stil pisanja prijemčiv. Roman „Stan br.16“ krije jednu tajnu od mnogih stanara u stambenoj četvrti u Londonu ali pojedini stanari su se već susreli sa užasom koji obitava u napuštenom stanu, u koji i iz kojeg niko ne izlazi već pedeset godina. Ako ste dovoljno hrabri, obavezno pročitajte „Stan br. 16“ ali čik se usudite da čitate posle 22h uveče.

Grrrim, Karen Duve

Verujemo da ste se nekada pitali šta je bilo sa Snežanom, nakon što je iz sna probudio princ i ona se zaljubila u njega? Živeli su srećno? Samo u snu! Mislili ste da su patuljci fini neki ljudi ali ćete da se iznenadite ako uzmete roman „Grrrim“ i saznate da su zapravo vrlo namazani i neki od njih podmukli. Tu i tamo ćete u sresti po nekog razočaranog princa, ali i nevaspitanog vuka. Karen Duve je napisala svoju verziju bajki Braće Grim i na interesantan način ih je povezala sa stvarnim životom. Da li je potrebno da napomenemo da ove bajke nisu nipošto za malu decu?

Kada kažeš da sam tvoj, Goran Skrobonja

Još jedan roman iz pera našeg fenomenalnog pisca Gorana Skrobonje, našao je put do našeg čitalačkog srca. Roman „Kada kažeš da sam tvoj“ je jedna priča o vremenu kada je zaista bilo lepo biti mlad. Glavni junak jeste Lazar Petronijević Laki uz kojeg ćete saznati šta se događalo iza muzičke scene bendova, koji su ostavili trag osamdesetih godina. Neko je napisao da je ovo prava rock en roll frajerska knjiga a na vama je da otkrijete da li je zaista tako.

Foto: Lična arhiva