Screen Shot 2016 08 30 at 16.23.13
Foto: screenshot

Vinski centar u Bordou počeo sa radom

Svi ljubitelji omiljenog pića na svetu – vina, od nedavno će imati prilike da istinski uživaju u njegovoj degustaciji, zanimljivoj istoriji i interesantnim predavanjima, koja se održavaju u novootvorenom vinskom centru u Bordou. Dobro došli u “La Cité du Vin”!

Početkom juna 2016. godine, u Bordou je otvoren raj za ljubitelje ovog božanskog pića. Vinski centar je smešten na obalama reke Garone a sama njegova gradnja je trajala čak sedam godina. Čelnici vinske kuće imaju za cilj da ovaj objekat pretvore u najveći svetski centar kulture vina. Vinski centar u svom sastavu ima dvorane za prezentacije, kao i zanimljive radionice. Svi posetioci imaju prilike da uzivaju u oko dvadeset tematskih celina. Pa se svi gosti moći da vide senzorne slike sa 3D slikama, obiđu prostorije za mamurluk, prisustvuju simulaciji vožnje brodom, kako bi imali uvid u istoriju i put vina, učestvuju u degustaciji vina i prisustvuju zanimljivim i stručnim radionicama.

Ako ste kojim slučajem planirali putovanje do Francuske, obavezno obiđite i vinski centar u Bordou, verujemo da će ovo u budućnosti biti jedna od omiljenih turističkih destinacija mnogih putnika.