Screen Shot 2017 07 19 at 16.10.11

Spa u Japanu nudi kupanje u vinu i zelenom čaju

Opuštanje, uživanje i regeneraciju duše i tela, doživeće svako ko se odluči da poseti neki banjski tematski park u inostranstvu. Kažu da su najbolje banje u Mađarskoj i Sloveniji ali za sada, samo banje u Japanu nude poseban tretman za svoje goste a to je kupka u vinu i zelenom čaju.

Nakon dugih tradicionalnih prolećnih toplih kupki, po kojima je Japan poznat, jedan egzotičan Spa rizort u Japanu „Yunessun“, je u svojoj bogatoj ponudi za posetioce uvrstio i poseban užitak a to je kupanje u vinu i zelenom čaju.

Ovaj Spa rizort je smešten među planinama i svojim posetiocima nudi kupke i brojne tematske kupke, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pored atraktivnih bazena sa toboganima, masažerima, tu su posebni Spa tretmani. Zanimljivo je da pored toga što posetioci mogu da konzumiraju zeleni čaj, kafu, vino, isto tako mogu da se kupaju u bazenima u svim tim napicima!

Pomoću specijalnih cevi u obliku vinske flaše se vino dodaje u bazene sa vinom, zeleni čaj u bazen sa zelenim čajem i mora se voditi računa da se pojedinac ne napije u bazenu od vina jer tu vina ima u izobilju da glava vrlo lako može da zaboli ako se pretera.

Svi oni ljubitelji kafe mogu da se opuste i relaksijuraju u posebnim bazenima sa kafom. U Japanu su i dalje popularne tradicionalne ceremonije ispijanja kafe, čaja pa se svim posetiocima preporučuje da obavezno budu deo tog rituala. Ove ceremonije se odigravaju nekoliko puta u toku dana.

Nama se mnogo dopada ideja da imamo mogućnosti da zaronimo u zeleni čaj ili vino, verujemo da takve kupke donose posebno iskustvo u životu.