Screen Shot 2015 01 27 at 16.18.33

Rumunski Hotel od leda

Ako ste se ikada pitali kako je biti junak iz poznatog crtaća „Zaleđeno kraljevstvo“, verujemo da je ovo odličan trenutak da to i otkrijete! Avanturisti, ove zime krenite na uzbudljivo i jedinstveno putovanje prema rumunskim Karpatima i uživajte u neobičnom Hotelu od leda!

Nije potrebno da idete u Norvešku ili Švedsku, kako biste doživeli zimsku avanturu i boravili u ledenim hotelima. Skoknite do naših komšija Rumuna!

Rumunski Hotel od leda je nastao 2005. godine i ono što je zanimljivo u vezi sa njim, jeste da hotel postoji i radi samo tokom zimskog perioda. Svake godine, konstrukcija hotela se menja i poprima drugačiji izgled. Turisti tako imaju osećaju da svake godine odsedaju u drugom hotelu.

Ceo hotel je napravljen od blokova leda, koji se dopremaju sa glečera jezera Balea. Završni detalj je najpoznatiji, to je sneg.

Hotel u svom sastavu ima dvanaest soba sa bračnim krevetima i iglo sobe, koje se izgrađene odmah do hotela. Prosečna temperatura u sobama kreće se od minus dva, do dva stepena. Svim gostima se daju utopljena ćebad pred spavanje.

Hotel u svom sastavu ima ledeni bar, u kojem se služe ledeni kokteli, kao i restoran koji svojim gostima nudi „ledeni meni“ sa istim takvim priborom za ručavanjem.

Za pasionirane skijaše, u ponudi su razne zimske aktivnosti, počev od klizanja, preko snouborda pa do skijanja.

Cene su isto ledene, pa je tako potrebno da noćenje u sobi sa bračnim krevetom izdvojiti oko sto evra. Noćenju u iglou staje oko stotinu i pedeset evra.

Verujemo da boravak u ovom nesvakidašnjem hotelu vredi svaki cent.

Možda uskoro i mi doživimo zimsku čaroliju, koju ovaj hotel svojim gostima nudi, do tada nam ostaje da uživamo u fotkama.