image 6487327
image 6487327
foto: Filip Lav

Ivi Adamu otvorila Grkčo veče u Skoplju

Ako do sada niste posetili Skoplje ili vam je ono bilo samo usputna stanica na putu do mora, vreme je da to promenite i skoknete do bisera Vardara. Jeste li znali da je ovom gradu, tačnije na tvrđavi Kale Dušan Silni krunisan za cara 1346. godine?

Prošetajte starim Kamenim ili Dušanovim mostom, izgubite se u uličicama Stare čaršije najveće čaršije na Balkanu izvan Istanbula, posetite hram Svetog Klimenta Ohridskog, Nacionalnu galeriju umetnosti Daut pašin amam, Arheološki muzej, Muzej holokausta, Muzej savremene umetnosti ili Muzej makedonske borbe za državnost i nezavisnost.

Ako vam sve ovo, uz nadaleko čuvenu gastronomiju, makedonsko “meze”, niže cene nego u Srbiji i makedonsko gostoprimstvo, nije dovoljno, bogat noćni život će možda biti tas na vagi koji će vas nagnati na pakovanje.

Upravo sinoć, 10. juna, čuvena grčka muzička zvezda Ivi Adamu svojim nastupom je otvorila Grčko veče u Skoplju.

Ivi Adamu je popularnost stekla u grčkoj verziji X faktora, na Eurosongu 2012. predstavljala je Kipar sa pesmom “La la Love”, a publika širom sveta ju je upoznala i zavolela zahvaljujući viralnom hitu “Na ti Herese” Despine Vandi ili u prevodu “Nek ti je sa srećom”.

Ivi Adamu gost je skopskog G hotela, čuvenog po tome što u njemu odsedaju regionalne i svetske zvezde poput Petra Graša, Slobode Mićalović, Dženana Lončarevića i drugih.