Regioni Ruske Federacije na Sajmu turizma

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prvi put zajedničkim štandom ruski regioni predstavljaju svoje turističke mogućnosti.  Glavna misija učešća je uspostavljanje veza sa profesionalnim turističkim, organizacijama, upoznavanje sa turističkim mogućnostima u cilju povećanja broja  turističkih poseta Ruskoj Federaciji..

U kolektivnom nastupu u Hali 1 (štand1312) učestvuju regioni: Kalužska, Vladimirska, Vologodska, Moskovska i Jaroslavska i Republika Komi. Nastup na sajmu biće usmeren ka svim vidovima turizma: ekološkom, etnografičkom, arktičkom, kulturno-obrazovanom, hodočasnom, dečijem…

Tokom sajma biće promovisane turističke maršrute i značajni događaji: Srebrna ogrlica Rusije, međuregionalna turistička maršruta “Rusija — Rodno mesto astronomije” i 50-godina Zlatnog prstena.

Posetiocima sajma biće dostupni promotivni materijali na srpskom jeziku koji će ih upoznati sa neograničenim turističkim mogućnostima Rusije i raznovrsnosti maršuta.

Za profesionalce iz turističke industrije biće organizovane prezentacije, tematski okrugli stolovi kao i predstavljanje običaja koji Rusi upražnjavaju na svoj najstariji praznik “Maslenicu”, kojim se ispraća zima i dočekuje proleće, a u toj nedelji cela Rusija sprema palačinke.