london

Filmovi i serije inspirisani prelepim destinacijama

Živopisni i maštoviti predeli pojedinih mesta na svetu, koji vas na trenutak zarobe i učine da seu njih zaljubite dok gledate neki film, u stvarnosti zaista postoje. Dobar film može da bude inspiracija za mnogo toga, pa tako i za sledeću destinaciju koju biste voleli da posetite.

Pojedine destinacije su svojom lepotom i jedinstvenošću inspirisale filmske umetnike da baš u određenom gradu nastanu neke scene koje će se prepričavati veoma dugo. Filmova ima mnogo, mi smo za ovu priliku odabrali sledeće:

Izgubljeni u prevodu 

Da li zbog Skarlet Johanson ili izvrsnog Bil Mareja, Tokijo izgleda još lepši i privlačniji. Posle ovog filma, imate jaku želju da odete u Japan i istražite ga uzduž i popreko. Ali i baš zbog svoje tajanstvenosti, ubrzanog tempa života, usamljenosti, specifičnog noćnog života i jedinstvene kulture, upravo je Tokijo „pao“ kao odlična destinacija na kojoj će nastati odličan film!

Seks i grad

Ovo je jedna od onih serija koju ili volite ili ne možete da smislite. Bilo kako bilo, nigde u seriji nije prikazano toliko seksa a bogami ni Njujorka. Njujork je toliko čvrsto utkan i prisutan, da vas gotovo svaka scena, detalj, stil oblačenja, način života podseti da se nalazite u centru sveta – Njujorku. Ako vas Keri i kompanija nisu uverili koliko Njujork može da bude lep i savršen, niko neće.

Gospodar prstenova

Gotovo niko ne ostaje ravnodušan na veličanstvene predele, živopisne krivudave reke, zelenilo na svakom koraku, koji se pojavljuju u popularnoj trilogiji najpoznatije epske fantastike na svetu. Novi Zeland je zbog svoje jedinstvene lepote bio savršen izbor za snimanje „Gospodara prestenova“.

Kum

Marlon Brando i Al Paćino, vesela graja, pesma, magična sela sa kafanicama, autentična kuhinja, opasna i prelepa, Sicilija je i dan danas ostala sinonim za „Kum-a“. Kada kažete „Kum“, pomislite na Siciliju i obrnuto. Savoka i Forca d’Agra su seoca u kojima su snimane legendarne scene u baru sa Al Paćinom. Pitate se da li Siciliju volite zbog filma ili obratno?

Šerlok Holms

Tajnovit grad, sa velikim brojem pabova i kafea, muzeja i galerija, parkova, ambijentalnih celina, savršeno mesto da nastane najpoznatiji detektiv na svetu – Šerlok Holms. Ako ste pratili najnoviju adaptaciju detektivskih priča o Šerloku sa genijalnim Benediktom Kamberbačom, onda ćete u budućnosti želeti i da posetite London.

foto:freedigitalphotos.net