fbpx
LookerWeekly.com magazin

Cveće u kancelariji povećava produktivnost i zadovoljstvo  

Šareno, jednobojno, mirisno, dame „odlepe“ kada ga dobiju na poklon, muškarci su ti koji ga poklanjaju. Cveće je oduvek bilo pravi izbor za brojna iznenađanja. Da zadatak cveće nije samo da lepo miriše, pokazala su poslednja istraživanja koja kažu da cveće i biljke u kancelarijama čine zaposlene srećnijim i produktivnijim.

Ako vaš kancelarijski sto uglavnom naseljavaju brojna dokumenta, računar, hemijske, nepotrebni papiri, novine od pre nekoliko dana, kolegine fascikle, možda bi za promenu trebalo da uklonite nepotrebno i ustupite mesto saksiji sa cvećem ili sobnom biljkom.

Prema poslednjim istraživanjima, pored toga što ulepšavaju i oplemenjuju kancelariju, biljke povećavaju produktivnost zaposlenih za petnaest procenata.

Zelena boja je sinonim za prirodu i zdravlje pa nije slučajno što se zaposleni pored biljaka u kancelariji osećaju poletnije i energičnije. Zelena opušta i umiruje pa nije loše da imamo neki cvetak u svojoj blizini.

Istraživači su otkrili da biljke u kancelarijama poboljšavaju i kvalitet vazduha pa i sam pogled na biljku nas na trenutke vraća prirodi, svežini, stabilnosti.

Ulaganje i uređenje kancelarija sobnim biljkama i cvećem je nešto što se definitvno isplati jer je krajnji rezultat povećanje kvaliteta angažovanosti radnika, kao i to da se osoblje oseti srećnije i zadovoljnije, kaže nauka.

Da li vi mislite da je dobra ideja imati cveće u kancelariji?

foto:freedigitalphotos.net

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.