ID 100262268

Idealne uskršnje destinacije

I dok s nestrpljenjem očekujemo proleće i nestašne bubamare na sve strane, idealan je momenat za odabir uskršnjeg putovanja. Takva putovanja spašavaju od turobne svakodnevnice, zato evo predloga na koju destinaciju da zapalite!

Uskrs je period u godini kada su omiljena putovanja po čitavom svetu. Osim već klasičnih i popularnih destinacija, postoje čarobni gradovi koji takođe pozivaju turiste da se smeste baš u njihovoj bašti zanimljivog kafića ili protegnu noge na zelenoj travi i sumiraju svu lepotu koju su doživeli kroz uskršnju avanturu.

Bratislava

Zanimljiva, simpatična i idealna za posetu, Bratislava je smeštena na obalama Dunava i ušuškana je između Beča i Praga.

Prestonica Slovačke svake godine broji sve veću posetu turista koji sa velikim zanimanjem obilaze Glavni Trg, Pistori Palatu, Trg Slobode, Predsedničku Palatu ali i atraktivne zamkove Devin, Pezinok. Gradom dominiraju i tri veličanstvena mosta: Novi most, Stari most i Apolo.

Cena uskršnjeg aranžmana po osobi može da se nađe već od 89 evra a obuhvata prevoz autobusom i dva noćenja sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice.

Segedin

Pored ukusnog gulaša, lepo spremljenih kolača i uvek uspešne kupovine, Segedin svojim gostima može da ponudi brojne zanimljivosti.

Na samom jugu Mađarske i idealno blizu našoj zemlji, Segedin može da bude savršena destinacija za Uskrs. Posetioci rado obilaze Narodno pozorište, Dvorsku baštu, Srpsku Pravoslavnu crkvu, ali i poznati Korzo, glavnu i najprometniju ulicu, u kojoj se nalazi čuvena Palata Reok.

Prevoz autobusom i dva noćenja sa doručkom, mogu da se rezervišu već za 59 evra.

Berlin

Od Pariza, Amsterdama, Barselone, mnogi se kunu da je Berlin privlačniji i lepši.

Svake godine u ovaj grad se slije nekoliko miliona turista koji dolaze sa velikim očekivanjima u potrazi za ludom energijom i uživanjem. Berlinski zid, Brandeburška kapija, Nacionalna biblioteka, Fridrihova ulica, samo su neke od najslikanijih znamenitosti.

Prevoz autobusom i tri noćenja sa doručkom, zainteresovani mogu da rezervišu za 189 evra.

Grac

Možda je Beč posećeniji ali ni Grac ne zaostaje sa svojim znamenitostima, pa je tako 2003. godine proglašen evropskim gradom kulture.

Turisti se oduševljavaju Zgradom Opere, starim gradskim jezerom koje je pod zaštitom UNESCO-a, Trgom Hauptplatz sa Gradskom većnicom ali i poznatom Fabrikom čokolade Zotter.

Ova čokoladna avantura može da se rezerviše za 139 evra a obuhvata prevoz autobusom i dva noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.

foto:freedigitalphotos.net