R. Mišević Herceg Novi
R. Mišević - Herceg Novi

Crna Gora – sve što ti srce poželi

U okviru road show kampanje po većim gradovima Srbije, turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na Beogradskom manifestu od 27-29. maja, na Kalemegdanu. Kampanja “Sve što ti srce poželi” privukla je pažnju mnogobrojnih posetilaca i medija koji imaju mogućnost da se na štandu NTO CG informišu o turističkoj ponudi za  letnju sezonu.

Kroz dve programske celine, Kultur šok i Tradicional zajedno sa  Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore predstavljaju se lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta, Budve, Bara i Podgorice.  Predstavnici turističkih organizacija ovom prilikom prezentovali su programe manifestacija i raznovrsnih aktivnosti koje očekuju turiste tokom letnjih mjeseci širom naše zemlje. Hotelska grupa Budvanska rivijera pripremila je interesantne paket aranžmane sa popustima za rani booking.

U okviru Kultur šoka predstavljaju se neke od manifestacija: SouthernSoul Festival (30. jun – 3. jul, Ulcinj); Lake fest (4-7. Avgust) i Bedem Fest (25 – 27. Avgust), Nikšić; Summer Tango camp koji se održava od 29. jula do 14. avgusta u Kolašinu; Sea Dance festival, 14-18. jul; Grad teatar Budva sa jednom od predstava, jul i avgust.

Na bini Tradicional TO Budva organzuje promociju Pučke fešte koju prati degustacija ribljih spcecijaliteta. TO Tivat predstavlja “Festival uličnih performera” koji se po prvi put održava u Tivtu od 28. – 30. jula. Kada su u pitanju manifestacije koje očekuju turiste u Herceg Novom na Beogradskom Manifestu promoviše se  festival opere „Operosa“ koji se po prvi put održava tokom jula i avgusta (3. jula i 17-21. avgusta) i Guitar art summer fest koji se održava od 10. do 15. Avgusta. Doprinos promociji Herceg Novog, kao omiljene destinacije gostiju sa ovog tržišta, upotpunilo je i prikazivanje trailera filma „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića.

Posebna pažnja ove godine posvećena je Gastronomskim manifestacijama u okviru Manifesta. Na štandu NTO CG posjetioci imaju priliku da degustiraju crnogorski pršut, sir, masline, priganice, med, proizvode Plantaža “!3. jul”. Nastupu crnogorskih privrednika posbnu draž dali su barski maslinari i crmnički vinari koji svojim proizvodima privlače pažnju posetilaca.

Takođe, ono što je obradovalo posjetioce  crnogorskog štanda je organizovanje nagradne igre tokom koje su dodijeljene vrijedne nagrade. Posebna atrakcija na Kalemegdanu je brendirani balon sa logom NTO iz kojeg se  iz vazduha mogu posmatrati dešavanja na Manifestu.

Tokom trajanja Manifesta TO Podgorica organizovala je veče Podgorice u Beogradu.