Barok i cokolada web

Barok i čokolada

Proverite kako može da izgleda putovanje u Beč i Peštu kada na njega krenete sa jednim od vodećih stručnjaka u oblasti istorije umetnosti i gastronomije Tamarom Ognjević. “Barok i čokolada” je naziv trodnevne ture za stručnjake i ljubitelje umetnosti, koja će biti realizovana od 16. do 18. januara.

Velika izložba Dijega Velaskeza u Istorijsko-umetničkom muzeju u Beču i Rembranta van Rijna i njegovih savremenika, majstora Zlatnog holandskog veka u Muzeju lepih umetnosti u Budimpešti, u sprezi sa neodljivim poslaticama legendarnih Saher kafea i „Žerbo“ poslastičarnice u kojima su stvorene neke od najgenijalnijih kreacija od čokolade, neodoljivi su izazovi koje u januaru 2015. nude austrijska i mađarska prestonica, gradovi čudesnih zdanja i neuporedive prošlosti, velike riznice centralnoevropske, ali svetske istorije i umetnosti.

3 dana (2 noćenja u hotelu sa četiri zvezdice) prevoz autobusom

Strast, pokret, svetlo i naročito osećanje velike drame svojstva su barokne umetnosti iz epohe u kojoj je svet bio pijan od bogatstva, osvajačkih ambicija i ukusa i mirisa novotkrivenih kontinenata, opasnih i mističnih predela iz kojih je stigla poslastica bez uporednika – čokolada.

Organizatori putovanja su Centar za istoriju, teoriju i menadžment umetnosti ARTIS i Oscar Tours.