bgsajamturizma2022 9844

43. Međunarodni sajam turizma: Ekskluzivne sajamske cene, first minute ponude i paketi sa mnoštvom pogodnosti

„Između planina i mora“ slogan za 43. Međunarodni sajam turizma

43. Međunarodni sajam turizma svećano će biti otvoren 23. marta u 16 časova
u hali 5 Beogradskog sajma. Posetioci imaju priliku da izaberu putovanja prema svojim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja
za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikendi na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Zemlje učesnice na 43. Sajmu turizma

Na sajmu se predstavljaju: Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Po prvi put ove godine posetiocima će ekskluzivno biti predstavljene dve nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Preko 40 domaćih i stranih tur-operatora učestvuje na Sajmu turizma

Od domaćih turistićkih agencija nastupiće: Kontiki, Big Blue, Wayout, Astra Travel, Odeon, Allegra Krstarenja, Belvi, Ponte, Robinson, Plana Tours, Mediteraneo Holidays, Grand, Euroturs, Fibula, Supernova Travel, Nitravel, Sabra i dr. Zbog pojačanog
interesovanja, prijavljivanje je i dalje u toku.

Turizam Srbije

Srbija je već niz godina pozicionirana kao omiljena i nezaobilazna destinacija u ovom delu Evrope, sa konstantnim porastom broja noćenja i dolazaka. Raznoliki sadržaji za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu… uz nadaleko
čuveni gastronomiju i gostoprimstvo, razlozi su zbog kojih u Srbiji uživaju gosti iz celog sveta, ali i domaći turisti koji se sve češće opredeljuju za odmor u svojoj zemlji.

Zahvaljujući turističkim vaučerima Vlade Srbije za boravak u domaćim turističkim centrima i ove godine biće dodatno podstaknut razvoj domaćeg turizma.

U hali 4 Beogradskog sajma i ove godine na Sajmu turizma predstaviće se Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda i mnogobrojne lokalne i regionalne turističke organizacije iz svih delova Srbije.

Turistička organizacija Srbije: „SRBIJA. Doživi!“

Turistička organizacija Srbije se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavlja pod sloganom „SRBIJA. Doživi!“ koji ujedno predstavlja i novi brend Srbije kao turističke destinacije. Srbiju je potrebno doživeti kako bi se osetio ukupan
duh njene kulture, tradicije, istorije, prirode i naroda.

Tokom trajanja sajma biće predstvanjen novi logotip organizacije, kao i proizvodi uz prateći novi brend. Svaki od proizvoda će imati svoju prepoznatljivu boju, a u ukupnom zbiru stvarati novi vizuelni identitet kontrasta. Na prostoru od oko 200 kvadratnih metara
sve posetioce će dočekati atraktivne postavke, sa mnoštvom informacija i sadržaja.

Na Sajmu turizma biće predstavljena jedna od novih, jedinstvenih manifestacija koja afirmiše aktivni turizam, a pre svega cikloturizam Tour De Fruška. Prva međunarodna hibridna manifestacija rekreativnog e – biciklizma u Srbiji podeljena tri kategorije spaja sport, turizam i privredu i doprineće još boljem pozicioniranju Fruške Gore na turističkom tržištu.

Tokom sajma sve detalje o događaju posetioci će dobiti na štadnu Sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine u hali 1.

Sajam i ove godine znaku koncepta Srbija stvara

„Srbija stvara“ je nacionalna platforma, koja kreira nacionalni brend moderne Srbije.


Sajam turizma uz prateće manifestacije prilika je za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu, za posetioce mogućnost za ekskluzivne sajamske pogodnosti za putovanje i odmor, ali i degustaciju najboljih vina, rakija i gastronomskih specijaliteta ovog podneblja. Celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije, uz druženja i nezaboravne susrete, razlog su zašto posetioci vole i iščekuju ovaj nezamenljivi i vanserijski događaj.