snegovi na planini

Gde su najbolji snegovi

Austrija, Bugarska, Slovenija i Tara

Pripreme za početak nove sezone skijanja su počele odavno. Bilo da ste pasionirani skijaš ili jednostavno volite da provedete zimu daleko van grada i ove godine naši građani već uveliko pakuju kofere i razgledaju aranžmane. Gde su to najlepši snegovi?

Austrija

Ove kao i prethodne godine, veoma atraktivna destinacija za skijaše jeste Austrija. Zašto ne biste proveli lepo vreme plus skijanje u najboljim skijaškim centrima Austrije kao što su: Bad Gastein i Kaprun.

Bad Gastein je jedan od najboljih gradića za zimsku sezonu, jer se u blizini ovog šarmantnog mesta nalaze nekoliko skijališta sa ukupno 210 kilometara skijaških staza i čak 50 žičara. Svojim posetiocima nudi i zabavan park sa oko 80 kilometara kros staze. Ponude za period od početka januara pa sve do početka februara se mogu naći već od 265 evra, a obuhvata 7 noćenja sa doručkom.

Kaprun, mesto u kome je atmosfera fantastična, smešteno u Alpima i dostupan je turistima tokom cele godine. Ovaj gradić je još poznat pod imenom „Beč u malom”. Skijalište Karpun svojim posetiocima nudi 55 kilometara skijaških staza kao i 28 ski liftova. Smešaj u pansionu sa tri zvezdice sa noćenjem i doručkom u periodu od sredine marta do kraja aprila može da se nađe već od 250 evra.

Bugarska

Ova destinacija je poslednjih godina veoma popularna kod naših turista bilo da je vaš izbor pao na letovanje ili zimovanje. Pošto smo sada u fazonu skijanja i zimovanja, a cene su pristojne, Bugari mogu da se pohvale svojim skijalištima:

Bansko i Borovec

Bansko predstavlja najrazvijeniji ski centar u Bugarskoj. U ovom mestu je sneg pristutan od novembra pa sve do kraja aprila tako da ne čudi što ovo mesto vrvi od turista preko cele zimske sezone. Odlične uslove za skijaše predstavlja staza duga 55 kilometara. Smeštaj u ovom ski centru može da se nađe već od 185 evra u martu, a obuhvata 7 dan polu pansiona.

U slučaju da se opredelite za Borovec, nećete pogrešiti, jer ovo mesto raspolaže dugim stazama i ski školama. Svake godine, ovo mesto okuplja veliki broj skijaša iz sveta. Na Borovecu postoji mnogo padina za svačiji ukus. U martu u hotelu sa 4 zvezdice, smeštaj plus polu pansion nedelju dana dostupan je za 166 evra.

Slovenija

Zašto da ne posetite Sloveniju i Mariborsko Pohorje? Smeštaj se može naći već od 315 evra u martu. Aranžman se sastoji od 7 noćenja sa polupansionom, a za uzvrat vam nudi alpsko skijanje od 40 kilometara staze, 6 kilometara staze za sankanje i sezonu skijanja koja traje od decembra do arpila.

Za ljubitelje prirode i odmaranja

Ako želite da se sklonite od gradske vreve, uživate na snegu, ali u šetnji i razgledanju, pravi izbor za vas je naša lepotica Tara. Ova atraktivna turistička destinacija svake godine ugosti veliki broj turista koji joj se zbog njene lepote, mira, čistog vazduha iznova vraća opet. Već od februara pa sve do kraja aprila, pun pansion po osobi u hotelu može da se nađe za 1950 dinara.

Izbor ponuda je zaista primamljiv i aranžamni mogu da se nađu po pristupačnim cenama. Vaše je jedino da uz malo sreće odaberete vašu omiljenu zimsku destinaciju i uživate u čaroliji zime i otkrijete gde su to najlepši snegovi ove zimske sezone.

Foto: publicdomainpic