fbpx

AVIONI AIR FRANCE-A PONOVO LETE ZA BEOGRAD

Uz tradicionalni vodeni pozdrav, avion kompanije Air France danas je sleteo na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Nakon 6 godina, Air France ponovo povezuje Beograd i Pariz svakodnevnim letovima sa pariskog aerodroma Šarl de Gol.


Ovim povodom je na beogradskom aerodromu, uz pravu francusku inauguracionu ceremoniju, održana i konferencija za medije. Brojnim okupljenim novinarima obratili su se Nikola Notbar, generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports, Njegova ekselencija  Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji,  Tajs Komen, generalni direktor Air France-KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu i Zoran Jelkić, generalni direktor Air France-KLM za Francusku.

Veoma smo ponosni što se Air France vratio u Beograd, grad koji se skoro čitav vek nalazi na mapi letova naše kompanije. Želimo da ponovno otvaranje ove istorijske avio-linije bude zalog budućih uspeha za sve, počev od srpskih i francuskih putnika i kompanija, preko beogradskog aerodroma, do Air France-a. Trudićemo se da srpskim putnicima pružimo vrhunsku uslugu po kojoj je Air France čuven i da im olakšamo pristup širokoj Air France-ovoj mreži letova sa aerodroma Šarl de Gol,

rekao je Tajs Komen, generalni direktor Air France-KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu.
Letom iz Pariza u Beograd sletela je delegacija francuskoh privrednika i novinara, kao i naš proslavljeni viоlinista Nemanja Radulović, omiljeni česti putnik Air France-a.

Raspored letenja (po lokalnom vremenu):

Let broj AF1660 svakodnevno kreće sa aerodroma Šarl de Gol u 12.20 i sleće u Beograd u 14.35. Let AF1661 polazi iz Beograda u 15.25 i stiže u Pariz u 17.55.
Na ovoj liniji saobraćaju avioni tipa Erbas A319 i A320.
Od 1. aprila avio-karte se mogu kupiti po ceni od već 198 evra. U cenu karata su uključene sve takse.  
Zahvaljujući saradnji Air France-a i Air Serbia-e, putnici imaju na raspolaganju 21 let nedeljno između Pariza i Beograda (14 letova Air Serbia-e i 7 Air France-a).

More Stories
Poezija Darinke Jevrić