ID 100363165

Prolećni dani za slatke navike

Maj je načeo svoje kalendarske dane pa je tako idealno vreme da razmišljamo o proleću, svetlnim i pastelnim bojama, laganim šetnjama. Svaka sezona donosi nove promene, a proleće je savršeno vreme za nove početke. Obećajte sebi slatke navike u kojima ćete ovog proleća uživati!

Nekada je dovoljno da unesemo male promene kroz život, kako bismo osetili zadovoljstvo i spokoj. Napravite listu slatkih navika a dok mozgate šta biste mogli sebi da uvedete novo, mi vam predlažemo sledeće načine za uživanje u prolećnim danima.

Ustanite ranije svakog jutra

Svima je teško da ustanu iz kreveta ranije nego što je potrebno, pogotovo kada je napolju još uvek hladno i mračno. Jedan od omiljenih delova proleća jesu duži dani! Kada jutro započne osunčano i vaša soba se probudi okupana suncem, nema boljeg osećaja. Skočite na noge poput dečkića, kafa za tili čas skuvana, jedan brzi tuš i ako imate sreće – seks, čujete vrapčiće kako započinju raspravu na vašem prozoru – savršen početak dana.

Dozvolite sebi slobodne noći

Posle dugog i napornog dana na poslu, želite samo da podignete umorne noge na sto i da vas nema! Olakšajte sebi raspored i obećajte sebi da ćete barem dve večeri u toku nedelje ići u noćni život, pozorište, kafu sa drugaricama ili neki sport ako vam je draže. Ostale dane ostavite za gluvarenje i vucanje po kući ili za neki neplanirani događaj, na koji morate da odete. Prolećne šetnje su najlepše a vi budite deo prolećne idile.

Napravite svoju oazu na otvorenom

Provedeno vreme napolju mora da vas drži u dobrom raspoloženju. Ako imate sreće pa imate dvorište, drugi mogu da vam zavide. Bukvalno možete da napravite pravu prolećnu fiestu u svom dvorištu. Ako imate terasu, niste na gubitku. Sredite je i očistite, nabavite udobne stolice ili ležaljke, zasadite cveće neko, nabavite pivo, pustite muziku, pozovite drugare, uživajte!

Budite aktivniji i spremniji za akciju

Lepo je biti lenjivac tokom zimskih dana jer sve što vam je potrebno tada jeste udoban kauč i daljinski u rukama. E, kada zima prođe i proleće dođe, brzo napolje na trčanje, vežbanje, vožnju rolerima, biciklom, šetnju, basket, fudbal, šta-god, bitno da se bavite sportom.

foto:freedigitalphotos.net