Nesa Dimic studio Amalfi Terrazza
foto: Neša Dimić

Otvorena Amalfi Terrazza – potpuno novi koncept, koji donosi duh Italije

Uz najlepši pogled na ušće dve reke i zvuke popularne italijanske muzike, poznati su upriličili otvaranje Amalfi Terrazze – potpuno novog koncepta, koji donosi duh Italije kroz umetnost, muziku, modu i film, i u kojem će Beograđani moći da uživaju narednih mesec dana. 

Glumci Marina Ćosić, Matea Milosavljević, Milena Vasić i Luka Raco, muzičar Džordži, TV lica Danijela Dimitrovska, Aleksandra Jeftanović, Vesna Dedić, fotograf Miloš Nadaždin, manekenke Mina Milutinović Nedović i Bojana Krsmanović, kao i brojne druge ličnosti iz sveta zabave, mode, umetnosti i javnog života uživali su u spektakularnom zalasku sunca na Kosančićevom vencu 27, na jednom ekskluzivnom prestoničkom događaju.

„Obožavam Italiju (a ko i ne bi) i oduševljena sam što Beograd sada ima jedno ovakvo mesto, gde i mi možemo da živimo la dolce vita, i to bez putovanja. Inače volim da posećujem ovakve događaje“, rekla je glumica Marina Ćosić.

U žurkama pod otvorenim nebom uživa i glumica Matea Milosavljević, koja je istakla kako je ona u svom društvu uvek glavni organizator kada su u pitanju izlasci. 

„Svi znaju da ja obožavam izlaske, žurke i događaje. Još kada se poklopi da je ovako divno veče… Pogledajte samo kako je sve prelepo – nebo, zalazak, reka, ova terasa… Na trenutke se osećam kao da sam na Amalfi obali, koju sam nedavno i posetila“, rekla je Matea, koju je obradovalo i to što su zvanice ovog događaja među prvima imale priliku da se upoznaju sa novim brendom pića koji donosi duh Amalfi obale, MALFY Gin and Tonica.

Iza nesvakidašnjeg projekta Amalfi Terrazza stoji kompanija Pernod Ricard Srbija u saradnji sa Markom Lađušićem, redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda. Svi oni zaslužni su za autentičnu instalaciju koja je i poklon svim građanima i posetiocima glavnog grada.

,,Umetnička postavka nastala iz saradnje vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom i postdiplomaca sa Fakulteta primenjenih umetnosti – tima koji sam imao zadovoljstvo da predvodim u proteklim mesecima. Kolonade i ostrva koja se nalaze na lokaciji, odlike su Amalfi obale i njene kaskadne arhitekture, a ideja je bila da kreiramo spoj tradicije i savremenog umetničkog izraza. Istakao bih da je na ovom projektu učestvovalo više od 100 kolega i da smo se susretali sa brojnim izazovima, jer smo prvi put kreirali umetničko delo ovih dimenzija i kompleksnosti. Verujemo da smo uspeli  da ostavimo autentičan pečat i pokažemo kako umetnost može da bude inspirativna i dostupna za sve“, istakao je prof. Marko Lađušić.

U toku četiri nedelje trajanja, na Amalfi Terrazzi biće organizovan besplatan i specijalno osmišljen program koji će biti aktuelan svakog petka, subote i nedelje, sve do 9. juna. 

Svaki petak biće rezervisan za DJ nastupe poznatih ličnosti koje su muzičku inspiraciju za set pronašle u spoju Italije i Srbije. Subotom posetioce očekuju matinee zabave, dok će nedeljom Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova. 

 PROGRAM NA AMALFI TERRAZZI (KOSANČIĆEV VENAC 27) ZA NEDELJU OD 24. DO 26. MAJA: 
PETAK, 24. maj, od 18h do 23h –  DJ set sa poznatimaMuzičar Đorđe Ćulafić Džordži naći će se u ulozi DJ-a i puštaće italijanske hitove. 
SUBOTA, 25. maj, od 18h do 23h – Amalfi matinee
Matinee zabava sa specijalnim muzičkim repertoarom koji će povezati najbolje iz Srbije i Italije.  
NEDELJA, 26. maj, od 18h do 23h – Veče italijanskog filma
Druženje na Amalfi Terrazzi počinje uz odličnu muziku i Malfy koktele, dok od 20h sledi projekcija italijanskog filma „Poštar“ (Il Postino) 
Više informacija o Amalfi Terrazza umetničkom konceptu i predstojećem programu, pogledajte na zvaničnom sajtu Instagram stanici. 
U slučaju lošeg vremena, događaji će biti odloženi.