Foto: Tijana Janković

Šminka na mestu dok žurka traje

Kako da vam lice bude savršeno i tokom lude noći

Želite da se dobro zabavite, a da pri tom da sačuvate šminku od razmazivanja? Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete izgledati savršeno celo veče.

Ukoliko se dobro priremite moći ćete da se opustite i đuskate do jutra, a da ne razmišljate o tome da li vam je šminka na mestu. Budite kraljica podijuma za igru i izgledajte sjajno tako što ćete izbegavati tešku šminku, a primeniti nekoliko saveta.

Pre nego što počnete sa šminkanjem dobro pripremite lice. Izaberite neki od pilinga koji vam najviše odgovara i otklonite izumrle ćelije i naravno nanesite kremu. Kada je koža lica spremna, latite se četkice.

Puder 
Ako koristite tečni puder probajte da ga ne nanostite ukoliko ste se uputile u dobar provod. Umesto njega stavite puder u prahu ili u kamenu (ovaj će vam lakše prekriti nedostatke). Ukoliko koristite ovu varijantu, moći ćete da ga dodate i popravite ten tokom večeri. Ako vam je koža suva, onda umesto tečnog ili u prahu, koristite toniranu kremu. Tako će vam lice blistati tokom cele žurke. Naravno, obavezno koristite korektor.
Višak sjaja sa lica ukolnite specijalnim listićima za uklanjanje masnoće (oil blotting sheets) kako ne biste maramicom, pored znoja, skinule i šminku.

Senka
Jedna od mogućnosti je da stavite kremastu senku preko koje ćete potom naneti onu u prahu. Kremasta će biti dobra podloga i kao takva će zadržati puderastu na vašim očima sve vreme. Kao biste izbegle razlivanje kreona, posle nanošenja i na njega utopkajte malo pudera u prahu. Ipak je najbolje da izbegavate tešku šminku. Nanesite svetlucavu senku koja će blistati na disko svetlu. Kao biste još više naglasili oči, stavite dosta maskare. Da bi vam trepavice bile uvijene, zagrejte fenom uvijač trepavica i tri puta ga koristite kako bi vam bile što izraženije. Klubovi su ionako mračni tako da zaista nema potrebe za puno šminke.

Karmin
Dok se provodimo stalno nešto pijuckamo tako da nam je karmin češće na čaši nego na ustima. Zato je najbolje izabrati sjaj za usne. Stavite ga u torbicu da vam uvek bude pri ruci. Kad osetite da je potrebno uvek ćete moći da ga brzo i lako naneste na usne bez potrebe za ogledalom.
Ukoliko ipak želite karmin, koristite mat nijanse i posle nanošenje otklonite višak maramicom. Tako će vam sigurno duže trajate.

Holivudski trik
Može vam zvučati čudno, ali ovaj trik koriste mnoge zvezde. Nanesite na zube malo vazelina, kao biste sprečile da karmin ostaje na njima.

Najvažnije od svega je da na licu uvek imate osmeh. Tako ćete uvek biti lepe i privlačne, a samim tim će i provod biti dobar, a svi zgodni muškarci oko vas.

Foto: Tijana Janković