Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Retro šminka

Izgledajte moderno u stilu 80-tih

Poigrajte se sa izborom boja i na taj način osvežite svoj izgled, a neka vam inspiracija budu 80-e…

Možete izgledati moderno i ako se odlučite da upotrebite stil šminkanja iz neke druge decenije. Uz par saveta, vaša lice može izgledati atraktivno podražavajući nekadašnji trend iz 80-tih. U to vreme je moda podrazumevala prenaglašenost, međutim, vi možete iskoristiti neke od tih elemenata i napraviti sasvim moderan izgled.

Probajte nove nijanse senke. Ako niste navikli na jarke boje, možda će vam ovo zvučati neobično, ali nijanse zelene, ledeno plave i limun žute mogu vaše pogled učiniti prodornim.

Neizostavan momenat ovog trenda jeste ajlajner. Ukoliko budete koristili jarku senku, upotrebite crni ajlajner. Nanesite ga na uobičajen način, s tim što bi trebalo da liniju pri kraju oka izvučete na gore. Olovke u boji takođe odgovaraju ovom stilu pod uslovom da niste naneli senku. Morska plava odgovara svim očima.

Najlakši i najjeftiniji način da napravite neku promenu, a da pritom istaknete svoj stil, jeste lak za nokte. Izaberite i žive boje kao što su plava i boja korala. Ako vam se ruke učine bledunjivam pored ovih nijansi noktiju, dodajte malo kreme za potamnjivanje u vašu regularnu kremu za ruke.

Hrabro zaronite u vesele 80-e i pronađite nijanse koje će prijati vašem tenu, a vas učiniti modernom i atraktivnom.

Foto: Tijana Janković