Sinead G.1
Sinead; foto: PROMO

Modna revija UK u Srbiji: Šinejd Gori i Tamara Radivojević

Šinejd Gori, jedna od najpoznatijih Britanskih kreatorki mlađe generacije, u Beograd dolazi da predstavi najnoviju kolekciju “Party girl”, a istom prilikom, 29. novembra u Britanskoj rezidenciji svoju takođe najnoviju kolekciju “capsule” prikazaće i domaća dizajnerka Tamara Radivojević.

Ovaj modni događaj organizuje Britanska ambasada u saradnji sa agencijom Fabrika, s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije.

Šinejd konstantno poziva modnu industriju na buđenje. Njene kolekcije su buntovne, seksi i odraz njenog odrastanja na londonskoj rejv sceni. Inspiirisana je party kulturom, smelim printovima, ekstremnim krojevima i živim bojama rejv estetike. Njena digitalna štampana tkanina postala je kultna, a njena etiketa omiljena mnogim poznatim ličnostima kao što su Cardi B, Kali Uchis, Chloe Bailey, Rosalia, Andrea Valle, Jorja Smyth, Ellie Goulding, Megan Thee Stallion, Miranda Cosgrove, Tammy, Ana Mena…..

Jedna od naših najuspešnijih srpskih modnih dizajnerki Tamara Radivojević diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.  Od 2006. godine vodi uspešan sopstveni brend u Srbiji, “Tamara Radivojević Fashion studio”.

Tamara R.5
Tamara Radivojević, “capsule”, foto: PROMO

Osmislila je seriju “capsule” kolekcija, sačinjenu od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil.