Tara Katarina Defile a Paris Fashion Week

Milano Fashion Week 2020 Emerging Talents: Nova kolekcija Tara Katarina

Mlada trinaestogodišnja dizajnerka Tara Katarina iz Beograda drugu godinu za redom ušla je u selekciju najboljih modnih dizajnera iz čitavog sveta, a 26. septembra predstaviće svoju novu kolekciju na prestižnom “Milan Fashion Week-u”, na platformi “Emerging Talents”.

Kao izuzetno talentovana i uspešna, a svakako treba istaći i najmlađi dizajner visoke mode u svetu i najmlađi kreator ikada – Tara Katarina dobila je podršku nacionalne platforme Srbija stvara / Serbia Creates koja na nov način predstavlja i afirmiše vrednosti savremene Srbije – kreativnost, inovativnost i originalnost – pre svega u domenu kulture, umetnosti, kreativnih industrija i stvaralaštva. 

Kolekcija Tara Katarina

 “Milan Fashion Week-u” Emerging Talents u septembru ove godine, biće značajan korak u prepoznavanju jedinstvenog dizajnerskog izraza mlade Tare Katarine, ali i njen važan korak na međunarodnoj modnoj sceni, najviših kriterijuma.

Tara Katarina dobitnica je nagrade britanskog fonda “Color in Design Awards” (jul 2020. godine) koji inače nagrađuje isključivo britanske studente na postdiplomskim studijama. Ipak, napravili su izuzetak i Tara Katarini dodelili su priznanje, i plaketu za izuzetan rad, svrstavši je u rubriku “One to watch”, sa idejom, kako je navedeno, da je glasno promovišu u Velikoj Britaniji i celom svetu:

Podsetimo, Tara Katarina dobitnica je nagrade “The Most promising young designer 2019”, Evropske Modne Federacije, a svoju kolekciju prvi put je predstavila na Defile a Paris Fashion Week: https://www.instagram.com/p/B6_yVXJOgL/?utm_source=ig_web_copy_link, a zatim i na Serbia Fashion Week-u, 2019: https://www.instagram.com/tv/B7MSELGJ1OK/?utm_source=ig_web_copy_link.

Nadamo se da će uprkos Covid-19 krizi, ova perspektivna mlada dizajnerka ponovo zasijati na pisti “Milano Fashion Week-a” i da će predstaviti Srbiju kao zemlju talentovanih ljudi, inovacija i snažnog kreativnog  koncepta.

foto: Promo