jesen u zvonaricama 37

Jesen u zvonaricama

Povratak trapezastih nogavica

Zvonaste pantalone, šik, disko, glamurozne, svilene, plisirane, od somota ili džinsa… Izbor je veliki, odaberite ono što vam najbolje pristaje i sa ponosom ih prošetajte jer su apsolutni trend jeseni i zime…

Svetski modni magovi napravili su listu odevnih komada koje morate imati u svom garderoberu ove sezone. Pored haljina „babskih dezena”, zagasitih braon tonova, šljampavih džempera, strukiranih sakoa, kariranih košuljica i midi sukanja, čizmica do članaka, imperativ su i čuvene zvonarice.

Moda šezdesetih i sedamdesetih je opet aktuelna i ako u svom ormaru imate isključivo uske pantalone bilo one farmerice, ili elegantene satenske, vreme je da se malo osvežite i krenete u modne eksperimente. Ormari naših majki su puni pantalona i garderobe koje one sa setom čuvaju. Slobodno ih isprobajte i uvrstite u svoj jesenji stil.

Dizajneri su samo prekopirali krojeve sedamdesetih i poigrali se malo sa materijalima. Obeležje trapezastih retro pantalona su njihove široke kružne nogavice ispod kojih se cipele jedva naziru. Devedesetih su se takođe nosile zvonarice, ali su nogavice imale blaži trapezasti oblik.

Današnje zvonarice su iste poput onih od pre četrdeset godina, vrlo naglašenih nogavica i visokog struka.

Ovaj model pantalona idealan je za visoke i vitke žene, dugih i lepih nogu. Niske i punačke osobe mogu ih nositi u kombinaciji sa visokim štiklama. Odlično pristaju uz rolke, široke kaiševe, prsluke, pulovere, kožne jakne… Zvonarice se mogu lepo kombinovati i u poslovnoj varijanti, npr, od štofa, različitih dezena i boja. Pravi je pogodak u kombinaciji sa sakoom ili strukiranim mantilom. Zanimljiva je i elegantna varijanta ovih retro pantalona. Svilene, plisirane, široke pantalone izgledaju vrlo seksi i ekstravagantno kao da ste upravo sišli sa modne piste.

Zato, zavirite u mamine ormare, pronađite zvonarice i sa novim imidžom zakoračite u vesele sedamdesete i osvežite tmurne jesenje dane!