Screen Shot 2017 11 28 at 23.24.52

Jedinstven nakit od papir

Pročitati novine, odložiti ih i od njih napraviti umetnost, koju možete da ponesete sa sobom, malo kome će poći za rukom. Upravo je to pošlo za rukom talentovanom umetniku Džeremiju  Meju – da od listova novina, knjiga, magazina napravi papirni nakit!

Džeremi Mej, talentovani umetnik iz Velike Britanije na nesvakidašnji način kreira nakit od listova knjiga, novina, magazina i pretvara ga u pravo remek delo!

Papir se pažljivo odvaja iz knjiga, pažljivo se slaže na gomilu listova, kojih nekada ima na stotine i potom se glača do samog sjaja. Proces kojim nastaje ovaj divan nakit se zove laminacija. Od nakita, Džeremi pravi prstenje, ogrlice, naušnice, narukvice i zanimljivo je to da je svaki njegov komad nakita jedinstven i gotovo je nemoguće da neko isto napravi duplikat. Tako da svako, ko se odluči da nosi nakit, napravljen od ruke talentovanog Džeremija, bude siguran da je jedinstven vlasnik određenog nakita. Tekst i slika se nalaze unutar celog komada nakita i vidljivi su tek na površini.

Talentovani Britanac iza sebe ima brojne izložbe širom sveta a adrese na kojima se može kupiti njegov nakit se nalaze u Osaki, Atini i Njujorku.

Nama se veoma dopada rad britanskog umetnika, da li biste vi voleli da nosite nakit od papira?