ID 100182726

Izaberite idealne minđuše

Minđuše daju prepoznatljiv pečat vašem stilu, zato se pažljivo moraju odabrati. Nije svejedno za kakav par naušnica ćete se odlučiti. Bilo da volite bižuteriju, zlato, srebro, one na „šrafić“ ili klips, evo par saveta koje bi trebalo da imate na umu pri odabiru…

Naušnice bi morale da budu u  skladu sa oblikom  lica, bojom kose, očiju, šminkom i naravno u skladu sa vašim autentičnim stilom oblačenja. Godine takođe mogu biti odlučujuće kada birate idealne naušnice za određene prilike.

 

Idealne minđuše prema obliku lica

Žene koje imaju široko lice, istaknute obraze  i kratak vrat ne bi trebalo da nose okrugle minđuše.

One sa duguljastim licem i velikim ušima trebalo bi da se odreknu kabastog nakita, pogotovo dugačkih naušnica, jer će tako delovati mršavije.

Sićušne minđuše u obliku „bubica“ i one na klips su idealne za sitna lica, jer će tako učiniti upadljivijima. Velike i dugačke naušnice čine lice tanjim.

Četvrtastom licu idealno pristaju alke raznih veličina. Srcoliko lice trebalo bi da bude ukrašeno minđušama koje su trouglastog oblika i  onim u obliku „suze“.

Okruglom licu najbolje pristaju  viseće minđuše koje su oštrih oblika, pravougaonog ili kvadratnog, tako deluje vitkije i izduženije.

Rukovodite se  pravilom „veće-manje“ kako biste postigli najbolji efekat. Naravno, ukoliko imate upadljivo velike ušne školjke i ušne rese, takođe vodite računa da taj nedostatak ne prenaglasite.

Idealne minđuše prema boji tena, kose i očiju

Boja naušnica, ističe lepotu vašeg tena i očiju. Vodite računa da ih savršeno uklopite.

Mlade žene trebalo bi da nose nakit napravljen od srebra. Zlato je poželjno za „zrelost“, tada njegova toplina daruje  sjaj starijoj koži.

Plavuše svetlih očiju bi trebalo da nose minđuše sa providnim kamenčićima ili onim boje vode, plavičastih i ljubičastih tonova.

Crvenokosama predivno stoje zelene i minđuše vatrenih tonova.

Crnkama odlično pristaju biseri, pogotovo ako su tamnije puti.

Zelenookama divno  stoje  minđuše svih zelenih nijansi, a tamnookama naušnice jarkih boja.

Vodite računa da zlato, platinu i drago kamenje nosite samo u svečanim prilikama. Svakodnevne odevne kombinacije oplemenite srebrom, poludragim kamenjem i bižuterijom.

foto: phanlop88 at FreeDigitalPhotos.net