pramen kose

Istaknite svoje obline

Pravilni odabir garderobe

Ako imate više kilograma u odnosu na ono što se danas smatra vitkim telom, zanemarite manekenske trendove i istaknite svoje obline…

Pravilnim odabirom odeće možete ublažiti veće kukove ili jači torzo, a staviti u prvi plan lep struk, vrat, kožu… Svaka građa ima svoju lepotu, samo je važno da to umete da pokažete.

Najbitnije je da dobro pogledate u ogledalo i da u njemu vidite realnu sliku. Nemojte se koncentrisati samo na ono što vam se ne dopada, već naučite kako da privučete pažnju vašim adutima.

Odeća

Nemojte oblačiti ni preširoku ni preusku odeću, jer ćete u oba slučaja izgledati krupnije nego što jeste. Odaberite veličinu garderobe koje će vam ostavljati prostor od jedne debljine palca u odnosu na telo. Kada kupujete donji veš, takođe obratite pažnju na veličinu i na oblik. Brushalter pažljivo birajte kako bi vam istakao i podigao grudi. Ukoliko su vam gacice manje nego što bi trebalo, usecaće se i činiće vašu zadnjicu neprivlačnom. Odlučite se ili za tange ili za one koje će vam potpuno prekriti zadnjicu.

Oblačite odeću u jednoj boji, jer će vas to učiniti vitkijim. Kako biste smanjili stomak i zadnjicu, birajte pantalone sa nešto nižim strukom, nego što je vaša prirodna linija. Farmerke bi trebalo da nosite u tamnijim nijansama i bez dodatnih šara i motiva, odnosno što jednostavnije.

Birajte pamuk, teksas, svilu, žersej ili kašmir, jer ovi materijali lepo prate oblik tela i ne dodaju volumen.

Obuća

Izaberite špicaste cipele i tanku štiklu, jer ća vam izdužiti noge. Obuća koja je u boji vaše kože, kao i pantalone koje padaju do zemlje, takođe će učini da vaše noge vizuelno izgledaju duže.

Nakit

Nakit je od velike pomoći, jer njime možete da akcentujete određene delove tela. Kako bi ste skrenuli pažnju sa jakih mišica, nosite dosta narukvica i veliko prstenje. Ako imate veći donji deo tela, stavite upadljive viseće minđuše ili interesantnu ogrlicu. Za kraći vrat, pravo rešenje je dugačak lančić.

Frizura

Lice će vam više doći do izražaja i izgledaće uže, ukoliko podignete kosu. To će vam, takođe, izdužiti i vrat.

Kada se spremite za odlazak u grad, ne zaboravite da ispravite leđa i da uvučete stomak. Pravilnim držanjem ćete odavati utisak elegancije i samopouzdanja, a izgledaćete i kao da imate nekoliko kilograma manje.

Foto: Tijana Janković