RAMI KADI PHOTO

INTERNACIONALNI MODNI FESTIVAL PORTO MONTENEGRO 2019

18., 19. i 20 jula u sjajnom zdanju Sinhro u Porto Montenegru održava 2. Internacionalni modni festival i pravi je spektakl koji će još jednom dokazati da Porto Montenegro polako postaje identit evropske modne scene.

Smotra mode počinje atraktivnom art-modnim instalacijama Sylvia Giardina-e u Zbirci pomorskog nasljeđa 18. jula -njegov dvojni identitet dizajnera visoke mode i vizuelnog umetnika čine ga jednim od globalno prepoznatljivih ličnosti. Za Sylvia Giardinu, umetnost je inspiracija, a moda eksperiment. Kolekciju visoke mode za proleće-leto 2019. Giardina je promovisao u okviru VERTIGO projekta, u okviru ALTA ROMA ALTA MODA 2019.

Modna revija “THE BEST FROM WHO IS ON NEXT” by Simonetta Gianfelicizakazana je za 19. jul. Kolekcije nove generacije italijanskih kreatora koju su prethodnih godina bili među pobednicima ovog najprestižnijeg takmičenja za mlade kreatore pod pokroviteljstvom Vogue Italia i sa motom na sopstvene proizvode Made in Italy – publika će uživati u kreacijama DAVIDE GRILLO(Italia) ALBINO TEODORO. Selekciju ovog projekta za Porto Montenegro uradila je Simonetta Gianfelici, članica žirija ovog projekta, i poznata italijanska manekenka Simonetta Gianfelici, koja je već 37 godina na italijanskoj modnoj sceni, i koja je bila omiljeno lice i muza modnih brendova kao što su Dior, Thierry Mugler, Viviene Westwood, Valentino, Gucci, YSL.

Kolekcija Rami Kadi-a biće predstavljena iste večeri – odmah nakon svetske premijere na nedelji visoke mode u Parizu, Rami Kadi će predstaviti svoju kolekciju u Porto Montenegru – vez je esencija kreacija ovog libansko-američkog dizajnera, kreativnog uma i energije. Njegova visoka moda odaje počast ručno rađenim motivima. Pikselska vizija i intrigantan sjaj su okidači njegove ljubavi prema blistavom. Sa neverovatnim oštrinom i jedinstvenošću, Rami je sa svojim smislom i osećajem za ručno rađene kreacije stvorio nezaboravna dela visoke mode, koje je kreirao za kreljevske porodice u svom ateljeu u Bejrutu i vrlo brzo se predstavio na nedjelji visoke mode u Parizu. Rami Kadi je u ovom momentu jedan od najomiljenijih kreatora visoke mode čije modele nose najpoznatije žene svijeta na crvenom tepihu na dodeli Oscara, Kanskom festival, itd, a među njima su Izabel Fontana, Izabel Gular, Dženet Dzekson, Keti Peri, Kendal Dzener, Nicole Sezinger, Olivia Palermo, Sara Sampio.

Kulminacija IFF-a očekuje se 20. jula, Luisa Beccaria će se predstaviti ove večeri, kao i Michael Cinco. Ova ugledna italijanska kreatorka dolazi sa kolekcijom proleće/leto 2020, i mini kolekcijom “drimy haljina”. Njene kolekcije su u 3 reči: romantične, maštovite, ženstvene… Luiza Beccaria predstavlja savremenog ženskog sanjara – Od svog debija tokom osamdesetih, njena estetika i stil se oblikuju kroz prelepe haljine koje su prikazivane i u umetničkim galerijama i začaranim vrtovima.

Njene modele nosile su i nose dame poput Nikol Kidman, Sarah Jesicca Parker, Kate Winslet, Hali Beri, Madone, En Hatavej, Šarliz Teron, Ema Wotson, Eve Herzigova, Olivie Palermo, a Vojvotkinja od Winsdora, Lady Gabriela Wilson, 18. maja ove godine, nosila je venčanicu koju je kreirala Luis Beccaria.

Modna revija Michael Cinco-a, koji je jedan od najpoznatijih kreatora visoke mode na svetu, biće jedan od najvećih projekata IFF-a. Poreklom sa Filipina, i stalnim boravkom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izabran je od strane Azijske Federacije visoke mode da bude jedan od elitnih članova najboljih dizajnera u Aziji na čelu sa Kenzom Tanakom i predsednikom Federacije dr. Frenkom Cintamanijem. Sarađivao je sa Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga, Mariah Carey, Aishwarya Rai, Nick Jonas, James McAvoy, Jason Derulo, Ana Ivanović, Steve Aoki, Carrie Underwood, Sofia Vergara, Mila Kunis, Kylie Minogue, Britney Spears, Christina Aguilera, Ellie Goulding, Naomi Campbell. Prikazao je kolekcije na Fashion week-ovima u Parizu, Majamiju, Los Anđelesu, Singapuru, Pertu, Filipinima, New Yorku. Odrastao je oduševljen glamurom žena klasičnih holivudskih filmova, besprekornom elegancijom i sofisticiranošću Marlene Ditrih, Grejs Keli, Džoan Kroford i Odri Hepbrn, i duh ovih žena implementira u svoje haljine.