lepsi nam je levi profil 254

Lepši nam je levi profil

Trikovi za savršen izgled na fotografijama

Svi imamo onaj lepši profil na fotografijama. Najnovije istraživanje i potvrđuje ovo popularno mišljenje. Izgledamo privlačnije ako objektivu fotoaparata okrenemo levu stranu lica…

Teško nam je da objasnimo zašto je neko fotogeničan, a zašto to neko nije. Često ne volimo da poziramo, jer nismo zadovoljni svojim izgledom na fotografijama. Ipak, voleli mi da poziramo ili ne, neretko smo u životu u prilici da se suočimo sa objektivom.

Neki od nas su možda već i sami, intuitivno, saznali da su lepši ako se slikaju iz jednog određenog profila. Američki naučnici su otkrili koja je to naša lepša strana lica. Ako želite da izgledate privlačnije, osmehnite se i okrenite kameri svoj levi obraz.

Istraživanje je pokazalo da nam je leva strana lica atraktivnija. Razlog tome je to što su nam emocije na toj polovini izraženije. Ono što osećamo bolje pokazujemo mimikom leve strane lice. Zbog toga nam naučnici preporučuju da se fotografišemo baš iz ovog profila. Kako bi potkrepili svoju tvrdnju, oni navode i primer zapadnjačkih umetnika koji najčešće portretišu ovu stranu lica.

Probajte da se fotografišete tako što ćete prema kameri okrenuti svoj levi poluprofil. Nasmejte se od srca i sigurno ćete na toj fotografiji biti savršeni.